Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.12.2019 03:05

Poisťovňa Generali vyplatí z poistenia bytovky viac ako 2 milióny eur


Poisťovňa Generali - logo


Poisťovňa Generali vyplatí z poistenia bytového domu v prípade prešovského paneláka, ktorý zasiahol výbuch plynu, poistné plnenie viac ako 2 milióny eur.


"Poistné plnenie prislúchajúce poškodeným po odpočítaní nárokov tretích strán bude poukázané na účet Spoločenstva vlastníkov bytov Mukačevská č. 7," uviedol riaditeľ Úseku poistných udalostí poisťovne Generali Juraj Páleš s tým, že k výplate dôjde v najbližších dňoch.       

Poisťovňa je zároveň poisťovateľom aj niekoľkých bytov nachádzajúcich sa priamo v zasiahnutom paneláku.       

"Do dnešného dňa sme našim klientom vyplatili už viac ako 110-tis. eur z poistenia majetku. Klientom posielame rovno celé poistné plnenie bez záloh, keďže proces likvidácie prebieha v zrýchlenom režime," vysvetlil Páleš a doplnil, že prvé výplaty poistných plnení poskytli už v utorok 10. decembra.       

Doteraz im klienti v súvislosti s tragédiou v Prešove nahlásili 30 poistných udalostí. Podľa Páleša ide najmä o škody z poistenia majetku, konkrétne poškodené byty v zasiahnutom prešovskom paneláku, ako aj okolitých bytových domoch, kde tlaková vlna rozbila okná, balkónové výplne alebo poškodila dvere či okenné rámy. Z havarijného poistenia klienti nahlásili škody aj na motorových vozidlách, ktoré boli odparkované v čase výbuchu pred panelákom.       

Klientov zo zasiahnutého paneláka, ktorí poistnú udalosť nenahlásili, poisťovňa telefonicky kontaktovala a ich škody zaregistrovala. V uplynulých dňoch prebiehali na mieste tragédie obhliadky poškodeného majetku obyvateľov, ktorí nahlásili poistnú udalosť.       

"Naši technici obhliadali zničené alebo poškodené byty a motorové vozidlá. Obhliadky motorových vozidiel sa vzťahujú hlavne k havarijnému poisteniu," vysvetlil Páleš.

Výbuch plynu a následný požiar v 12-podlažnej bytovke na Mukačevskej ulici č. 7 na prešovskom sídlisku 6. decembra neprežilo sedem ľudí, jedna osoba je naďalej nezvestná. Nepodarilo sa ju nájsť ani počas doterajšej sanácie budovy. Bytovku začali búrať v pondelok (16. 12.) a skončili v stredu (18. 12.) popoludní. Krízový štáb napokon rozhodol, že je potrebné ju asanovať celú. S odvozom a uskladnením sutín z bytového domu začala stavebná firma, ktorú si mesto objednalo v piatok 20. decembra. Okrem zničenej bytovky museli svoje domovy dočasne opustiť aj obyvatelia viacerých okolitých domov. Tí sa však následne vrátili do svojich bytov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2020
Mesto vyplatilo poškodeným obyvateľom už takmer pol milióna eur
Mesto Prešov zrealizovalo ďalšie úhrady z oficiálneho darovacieho účtu pre poškodených obyvateľov z Mukačevskej ulice. Zatiaľ bolo prerozdelených 496.500 eur. TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
viac
13.01.2020
Suma 1,1 milióna eur za záchranné práce je podľa radnice predbežná
Objednávka v objeme 1,1 milióna eur na záchranné práce v súvislosti s výbuchom plynu na Mukačevskej ulici v Prešove je podľa radnice iba predbežná a jej výška sa môže meniť v závislosti od reálne vykonaných prác.
viac
28.01.2020
Ľudia z okolia bytovky na Mukačevskej ulici dostanú spotrebný tovar
Do Prešova dorazil kamión plný nových kobercov, laminátových podláh, vinylových podláh, tapiet, záclon a garniží v hodnote 10-tis.eur.
viac
28.07.2020
Prešov po štvrtý raz ocení najkrajšie predzáhradky a balkóny
Mesto Prešov vyhlásilo štvrtý ročník súťaže o najkrajšiu predzáhradku a najkrajší balkón roka 2020. Súťaží sa aj o najkrajšie okolie vchodu do bytového domu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %