Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.08.2020 02:10

Podvečer v hvezdárni venujú Milanovi Rastislavovi Štefánikovi


Snímka zdroj: slovakcard.sk


Dnešný podvečer bude v Krajskej hvezdárni a planetáriu Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom venovaný Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. Počas prednášky začínajúcej sa o 17.00 h predstavia jeho osobnosť aj vedecké pôsobenie.


  "Počas tohtoročného leta si pripomenieme aj 140. výročie narodenia M. R. Štefánika a návštevníkom ho predstavíme predovšetkým ako astronóma," informoval riaditeľ hvezdárne Tomáš Dobrovodský. V prednáškovej sále krajskej hvezdárne jeho osobnosť predstaví Mária Galová a Štefánikove vedecké pôsobenie priblíži Jiří Grygar.      

Žiarske planetárium je obľúbenou zastávkou dovolenkárov križujúcich Slovensko, preto podľa Dobrovodského okrem pravidelného piatkového termínu Večerov pod hviezdnou oblohou v auguste pridáva pre verejnosť možnosť navštíviť večerný program so začiatkom o 20.00 h aj v stredu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.11.2017
V Žiari nad Hronom vybudujú 3,7 km dlhý cyklochodník
V Žiari nad Hronom vybudujú takmer 3,7 kilometra dlhý cyklochodník, ktorý prepojí mesto s priemyselným parkom. Centrálna diagonála, ako sa cyklochodník nazýva, má zvýšiť atraktivitu cyklodopravy v meste a podporiť zdravé dochádzanie miestnych ľudí do práce.
viac
27.11.2018
Žiar n.Hronom: Mikulášsky pochod má podporiť hendikepované deti
S cieľom podporiť zdravotne hendikepované deti organizuje občianske združenie Mosty zo Žiaru nad Hronom 5. decembra Mikulášsky pochod mestom.
viac
02.05.2020
Mesto zámenou získa pozemky pri gymnáziu
Mesto Žiar nad Hronom chce zámenou získať pozemky v areáli miestneho Gymnázia Milana Rúfusa, ktoré sú potrebné na vybudovanie športového zázemia školy. Výmenu týchto pozemkov za mestské pozemky v inej lokalite odsúhlasili na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva žiarski poslanci.
viac
10.12.2022
Za neudržiavané stavby v Žiari n/H zaplatia majitelia desaťnásobne vyššiu daň
Majitelia neudržiavaných stavieb na území mesta Žiar nad Hronom budú od budúceho roka platiť desaťnásobne vyššiu daň z nehnuteľností. Mesto chce týmto spôsobom motivovať vlastníkov objektov, ktoré sú v zlom technickom stave, aby sa starali o svoj majetok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %