Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.12.2020 02:35

Podduklianske osvetové stredisko má k dispozícii nové priestory


Obnovené priestory. Snímka zdroj: (po-kraj.sk).


Po dva a pol roku stavebných prác má Podduklianske osvetové stredisko (POS) vo Svidníku nové priestory. Budú slúžiť miestnym folklórnym súborom, ale aj na výstavy a tvorivé dielne.


Informovala o tom Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).     

„Do prístavby novej bezbariérovej budovy a čiastočnej rekonštrukcie historickej budovy POS vo Svidníku sme preinvestovali viac ako 834 000 eur. Teší ma, že sme tak mohli vytvoriť kultúrne centrum pre talenty v dvoch regiónoch, v okrese Svidník a Stropkov, ktoré osvetové stredisko pokrýva. Folklórny súbor Makovica a Detský folklórny súbor Makovička už nebudú musieť cvičiť v prenajatých priestoroch, ale v úplne novej tanečnej sále v pôsobnosti krajskej samosprávy,” skonštatoval predseda PSK Milan Majerský.      

V novej budove vznikla tanečná sála, šatne, krojovňa, taktiež sa tu nachádzajú sociálne zariadenia, sprchy, špeciálna skladacia tribúna, baletizol i výťah. Okrem toho bola zrekonštruovaná historická budova POS, ktorá je s prístavbou prepojená chodbou. Tiež bol opravený plot a zrekonštruovaný dvor, kde sa vytvoril aj priestor na parkovanie.      

POS vo Svidníku svojou pôsobnosťou pokrýva obce a mestá dvoch okresov, a to Svidníka a Stropkova, čo je približne 63 000 obyvateľov. Je tiež tvorca i spolutvorca kultúrnych a vzdelávacích aktivít. Pripravuje a realizuje najmä festivaly, súťaže, prehliadky, výstavy, tvorivé dielne a ďalšie prezentačné a vzdelávacie podujatia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2020
V Žarnovici začali s kompletnou rekonštrukciou zdravotného strediska
V Žarnovici začínajú v týchto dňoch s kompletnou rekonštrukciou zdravotného strediska, z ktorého by sa malo stať moderné centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS).
viac
23.11.2021
Tisovec chce zrekonštruovať interiér budovy mestského kultúrneho strediska
Samospráva Tisovca chce zrekonštruovať interiér starej časti budovy mestského kultúrneho strediska (MsKS), v ktorom sa v súčasnosti nachádza divadelná sála spojená s kinosálou. Informovala o tom primátorka mesta Irena Milecová.
viac
01.12.2021
Fiľakovo chce zmodernizovať interiér kultúrneho strediska
Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove (MsKS) podalo projekt, v rámci ktorého by chcelo zlepšiť svoje technické i hygienické vybavenie. Reflektuje ním predovšetkým na zhoršené podmienky realizácie kultúrnych podujatí v súvislosti s pandémiou covidu-19. Rozpočet projektu je viac ako 182-tisíc eur.
viac
17.03.2022
Kraj pomohol vynoviť svidnícku knižnicu
Oddelenie pre dospelých v Podduklianskej knižnici vo Svidníku prešlo obnovou. Stalo sa tak vďaka finančnej podpore jej zriaďovateľa Prešovského samosprávneho kraja a tiež financiám z Fondu na podporu umenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %