Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
17.12.2022 09:35

Pod Oravským hradom sa začali vianočné trhy


Ilustračná snímka


Detským vystúpením pri betleheme sa v piatok začali vianočné trhy pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Trvať budú do nedele (18. 12.) a návštevníkom ponúknu kultúrny program, prezentáciu lokálnych výrobcov i ukážky pečenia vianočných oblátok.


TASR o tom informoval manažér Miestnej akčnej skupiny Orava Ondrej Šeliga. Vianočné trhy sa v parku v Oravskom Podzámku konajú po prvýkrát. "Vianočnú atmosféru umocňujú aj lokálni remeselníci a mnohí výrobcovia. Nebude chýbať ukážka výroby sviečok, predvádzanie výroby vianočných oblátok na otvorenom ohni či maľovanie na tvár. Návštevníci môžu počas celých trhov ochutnať vianočný punč, hriatô, kapustnicu či grilované jedlá," priblížil Šeliga.      

 V sobotu (17. 12.) o 14.00 h vystúpi Ľudová hudba Chasa, neskôr sa na pódiu s goralskými vianočnými koledami, piesňami a vinšami predstaví aj Rabčičanka z Rabčíc. Podroháčska folklórna skupina Roháčik zo Zuberca predstaví zvyky na Ondreja a na Luciu. Podvečer vystúpia Janoštinovci zo Zuberca, repeťácké hity v podaní dychovej hudby Tvrdošanky a bodku za sobotňajším programom dajú s ľudovými piesňami Oravskí richtári.       

Nedeľa bude patriť najmä deťom, o 14.00 h vystúpia deti zo Základnej školy Oravský Podzámok. Prídu aj sokoliari.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2018
V Sládkovičove budú vianočné trhy na podporu škôl
Na námestí v Sládkovičove budú v piatok (14. 12.) od 15. h vianočné trhy na podporu školám. V sprievodnom programe od 16. h vystúpia žiaci miestnych škôl, chlapci a dievčatá z Detského centra Hrajkovo, spevokol Klubu seniorov a Ekumenický spevácky zbor.
viac
19.10.2021
Vianočné trhy v Žiline budú bez tradičného kultúrneho programu
Vianočné trhy v Žiline budú bez tradičného kultúrneho programu. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je dôvodom aktuálna epidemická situácia a prognózy jej vývoja.
viac
25.10.2022
Do hlavného mesta sa tento rok vrátia tradičné vianočné trhy
Do Bratislavy sa tento rok po pandemickej prestávke opäť vrátia tradičné vianočné trhy. Konať sa majú od 24. novembra do 22. decembra na Hlavnom a Františkánskom námestí. Informuje o tom Bratislavská organizácia cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) na webovej stránke.
viac
30.11.2022
Pod Oravským hradom budú prvýkrát vianočné trhy s remeselníkmi
Vianočné trhy s remeselníkmi sa tento rok prvýkrát uskutočnia pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Pripravujú ich na posledný adventný víkend, a to od piatka 16. decembra do nedele 18. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %