Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
07.12.2023 01:05

Gemerské vianočné trhy štartujú v Betliari, prvýkrát budú aj na hrade v Štítniku


Ilustračný plagát


V areáli kaštieľa v Betliari v okrese Rožňava sa v stredu (6. 12.) začali Gemerské vianočné trhy. Druhý ročník podujatia sa tentoraz uskutoční aj v obci Štítnik, kde sa trhy presunú v polovici decembra.


Súčasťou Gemerských vianočných trhov budú remeselné stánky, občerstvenie i tematický sprievodný program. Pre TASR to uviedlo občianske združenie GemArt - Gemerský umelecký inštitút, ktoré podujatie organizuje.         

Gemerské vianočné trhy sa v areáli kaštieľa v Betliari konali po prvýkrát vlani. Hlavnou myšlienkou organizátorov bolo ponúknuť obyvateľom klasické vianočné trhy s výzdobou, tradičnými vianočnými remeselnými produktami, betlehemom či koledami, ktoré v regióne chýbajú. Pilotný ročník podujatia tvorilo desať vianočných stánkov, sedem z nich patrilo remeselníkom.         

"Na otvorení trhov bolo viac ako 3000 ľudí, následne sa každý deň prestriedalo asi 500 návštevníkov. Ohlas ľudí bol tak úžasný, že sme sa, samozrejme, rozhodli v tom pokračovať a rozšíriť trhy aj do Štítnika, kde nám obec poskytla k dispozícii areál vodného hradu," priblížilo pre TASR združenie.         

Druhý ročník Gemerských vianočných trhov odštartuje v stredu v Betliari. "Tento rok budeme mať 30 remeselných stánkov, živý betlehem, vianočné výstavy či dva fotopointy," uviedli organizátori. Návštevníci na trhoch nájdu aj vyhrievaný stan, súčasťou podujatia bude i sprievodný program v podobe koncertov, vystúpení, kvízov, prednášok či workshopov pre deti aj dospelých.

Gemerské vianočné trhy potrvajú v Betliari do nedele (10. 12.), otvorené budú od 13.00 do 19.00 h. Podujatie bude od 15. decembra pokračovať v obci Štítnik, kde sa jeho dejiskom až do 21. decembra stane areál tunajšieho vodného hradu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2019
Na Bratislavskom hrade sa začali vianočné trhy
Na Bratislavskom hrade sa začali štvrtým rokom vianočné trhy, ktoré organizuje Národná rada (NR) SR rozsvietením vianočného stromčeka pred budovou parlamentu.
viac
30.11.2022
Pod Oravským hradom budú prvýkrát vianočné trhy s remeselníkmi
Vianočné trhy s remeselníkmi sa tento rok prvýkrát uskutočnia pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Pripravujú ich na posledný adventný víkend, a to od piatka 16. decembra do nedele 18. decembra.
viac
17.12.2022
Pod Oravským hradom sa začali vianočné trhy
Detským vystúpením pri betleheme sa v piatok začali vianočné trhy pod Oravským hradom v Oravskom Podzámku. Trvať budú do nedele (18. 12.) a návštevníkom ponúknu kultúrny program, prezentáciu lokálnych výrobcov i ukážky pečenia vianočných oblátok.
viac
07.11.2023
Vianočné trhy budú ekologickejšie, novinkou budú zálohované poháre
Svätoplukovo námestie v centre Nitry bude od pondelka zdobiť 15 metrov vysoký vianočný stromček. Tradičné vianočné mestečko však bude otvorené neskôr ako po iné roky. Namiesto novembrového termínu sa predajné stánky otvoria až 1. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %