Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
03.12.2020 12:25

Po vyše 15 rokoch obnovila obec Sirk činnosť DHZ


Snímka zdroj: (tasr a erb obce Sirk).


Samospráva obce Sirk v okrese Revúca po viac ako 15 rokoch obnovila fungovanie dobrovoľného hasičského zboru obce (DHZO). Informoval o tom starosta Daniel Fakla.


„Vlani štát dával peniaze na požiarne zbrojnice, tak sme podali projekt aj my a získali sme na to 30 000 eur. Mali sme starú Tatru, ktorú sme dali zrepasovať a okrem toho sme dostali aj nové Iveco a protipovodňový vozík. Sme teda už plne vybavení,“ konštatoval starosta.      

Dodal, že o prácu v DHZO bol záujem a Sirk tak má v súčasnosti už 16 dobrovoľných hasičov. „Využívame ich nielen na zásahy, ale aj na rôzne akcie a ďalšie práce. Poopiľovali stromy okolo ciest, keďže komunikácie sú tu dosť úzke a zarastali do nich konáre. Pretlačili tiež kanalizáciu pri bytovke a pri bývalom kine a zvyknú i pozmývať cestu,“ konkretizoval Fakla.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2017
MV SR plánuje zvýšiť príspevky pre dobrovoľné hasičské zbory obcí
Príspevky pre dobrovoľné hasičské zbory obcí by sa mali zvýšiť. Uvažuje o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR, ktoré pripravuje novelu príslušnej vyhlášky.
viac
01.12.2018
Pred 150 rokmi vznikol prvý dobrovoľný hasičský zbor
Bohu na slávu, blížnemu na pomoc je názov výstavy k 150. výročiu založenia Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v Trnave. Otvorili ju v piatok v priestoroch Štátneho archívu Trnava a pre verejnosť bude prístupná do 30. apríla budúceho roka.
viac
23.04.2019
Samospráva Tisovca po rokoch obnovila dobrovoľný hasičský zbor
Samospráva Tisovca v okrese Rimavská Sobota obnovila dobrovoľný hasičský zbor, ktorého činnosť v meste pred rokmi zanikla. Podľa primátorky Ireny Milecovej samospráva v súčasnosti zabezpečuje vybavenie hasičov a priestory, kde budú mať dočasne uložené ochranné pomôcky a výstroj, kým sa podarí zrekon
viac
11.03.2023
Vláda schválila systémovú zmenu financovania dobrovoľných hasičských zborov obcí
Vláda na ostatnom rokovaní schválila návrh novely zákona č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi, ktorý predložil minister vnútra SR Roman Mikulec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %