Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
12.10.2023 05:05

Po stopách pamätihodností Prievidze s novou hrou pre deti i dospelých


Ilustračný výrez plagátu


Hra Krotitelia strašidiel je unikátny projekt, ktorý spája vtipný príbeh s technológiou rozšírenej reality a historických zaujímavostí mesta Prievidza. Hra vznikla v spolupráci mesta Prievidza s vývojovým štúdiom IT Dream v rámci projektu Mysterio.


Je možné ju hrať na novších modeloch smartfónov s operačným systémom Android alebo iOS.

„Chceli sme pripraviť zaujímavý projekt, ako pútavou interaktívnou formou priblížiť i mladším ročníkom históriu a pamätihodnosti mesta Prievidza,“ popisuje zámer hry vedúca kancelárie primátorky Mgr. Diana Dušeková.

Samotný príbeh je síce fiktívny, ale prevedie hráča centrom mesta, ukáže mu reálne miesta a odkryje mnohé zaujímavosti z histórie. A čo je námetom hry? V meste Prievidza nastala vzbura strašidiel, preto je vyslaný tajný agent Viktor, aby prišiel na príčinu vzbury a pomohol upokojiť situáciu. Problém je, že sám to moc nezvláda a potrebuje pomoc.

Všetko sa začína pri Piaristickom Kostol Najsvätejšej Trojice, pokračuje sa ku kostolu sv. Bartolomeja a slnečným hodinám a v ústrety ďalším úlohám. Hráč musí na každom mieste pozorne počúvať a pomôcť Viktorovi vyriešiť hádanky. Iba tak je možné odhaliť skutočnú príčinu vzbury a nastoliť opäť poriadok.

„Hru je možné hrať na novších modeloch smartfónov, stačí si stiahnuť aplikáciu Mysterio, vybrať projekt v najbližšom okolí a pustiť sa do hry. Veríme, že bude pre hráčov nielen poučná, ale hlavne zábavná,“ popisuje hru jej autor Peter Morong.

Autor: Zdroj: Infolist mesta Prievidza


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2022
Investor plánuje v bývalej poliklinike nové byty
Mestskí poslanci odsúhlasili zámer odpredaja budov bývalej polikliniky spolu so získaním pozemku na Šulekovej ulici do vlastníctva mesta. Mesto odpredajom získa do svojho rozpočtu takmer 700 tisíc eur. Investor má v pláne zrekonštruovať objekty bývalej polikliniky na bytové jednotky.
viac
06.10.2023
Mesto Prievidza podporí najmenších korčuliarov
Deti v predškolskom veku navštevujúce materské školy absolvujú v období od 15. septembra 2023 do 30. mája 2024 v priestoroch ľadovej plochy Zimného štadióna v Prievidzi kurz korčuľovania.
viac
09.11.2023
Mesto Prievidza predáva objekt ZŠ na Ulici P. J. Šafárika za 3,9 milióna eur
Vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže (OVS) odobrili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní minulý týždeň. Cenu za viacero pavilónov a pozemkov stanovila samospráva v zmysle znaleckého posudku na minimálne 3,9 milióna eur.
viac
20.03.2024
Prievidza chce regulovať hazard
Do avizovaného májového mestského zastupiteľstva má prievidzská radnica predložiť všeobecne záväzné nariadenie, ktoré by malo viesť k zákazu hazardu na území mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %