Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
23.03.2022 08:25

Po dvoch rokoch bude pod Urpínom oneskorený Trojkráľový večerný beh


Snímka zdroj: (bystricoviny.sk).


Po dvoch rokoch sa v meste pod Urpínom v sobotu (26. 3.) uskutoční 11. ročník Trojkráľového večerného behu. Obvykle sa konal vždy v januári na Troch kráľov, ale pre pandémiu nového koronavírusu si musel dať pauzu.


Bežci, ale aj rodiny s deťmi sa v tomto roku môžu tešiť na viac ako päťkilometrový okruh historickým centrom Banskej Bystrice so štartom i cieľom na Námestí SNP. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

„Trojkráľový večerný beh je podujatie, ktoré dlhodobo láka športovcov aj z iných oblastí Slovenska a patrí k najväčším pretekom v regióne. Na štart sa každoročne postaví až tisícka bežcov. Tentoraz si päťkilometrovú trasu večernými ulicami mesta odbehne aj primátor Ján Nosko,“ uviedla Adamovičová.

„Oficiálne prognózy na koniec marca sú priaznivé. Veríme, že úvodné podujatie Marathon BB Tour sa uskutoční bez kapacitných či iných obmedzení. Tešíme sa po dvoch rokoch na normálnu bežeckú sezónu. Trojkráľový beh je už tradične spojený s romantickou atmosférou a peknými zážitkami,“ konštatoval Peter Fabok, jeden z organizátorov podujatia.

Počas behu od 19.00 h budú krátkodobé uzávery ciest v centre mesta. Dopravné obmedzenia sa týkajú Hornej, Robotníckej, Kapitulskej i Národnej ulice, ako aj Kuzmányho, Janka Kráľa, Strieborného námestia, Lazovnej a časti Fortničky. Dopravu budú usmerňovať príslušníci mestskej polície.

„Práve beh je vynikajúci spôsob, ako si môžeme vyvetrať hlavu a zároveň urobiť niečo pre svoje zdravie. Vôbec nezáleží na tom, či ste skúsení bežci alebo začiatočníci. Som presvedčený, že do cieľa úspešne dorazíme všetci,“ dodal Nosko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2021
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.
viac
02.11.2021
Primátor chce terasy nechať otvorené, čaká na súhlas poslancov MsZ
Aj tento rok oslovili zástupcovia Cechu hostinských mesto Banská Bystrica so žiadosťou o pomoc, pretože sprísňovanie opatrení má stále negatívne dosahy na chod ich kaviarní či reštaurácií. Vonkajšie terasy na Námestí SNP môžu mať podľa nariadenia otvorené len do 31. októbra.
viac
08.12.2021
Poslanci B. Bystrice schválili rozpočet v objeme zhruba 97 miliónov eur
Banskobystrickí mestskí poslanci schválili v utorok vyrovnaný rozpočet mesta, ktorý v roku 2022 počíta so sumou v objeme 97 miliónov eur.
viac
02.02.2022
B. Bystrica plánuje aj v tomto roku zrealizovať množstvo investičných zámerov
Banská Bystrica chce v roku 2022 dokončiť niekoľko významných projektov. Zároveň vstupuje do prípravy na realizáciu najväčších investícií za posledných 30 rokov, na ktoré bude možné čerpať finančné prostriedky aj z eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %