Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.11.2021 10:00

Primátor chce terasy nechať otvorené, čaká na súhlas poslancov MsZ


Ilustračná snímka, zdroj Bystricoviny


Aj tento rok oslovili zástupcovia Cechu hostinských mesto Banská Bystrica so žiadosťou o pomoc, pretože sprísňovanie opatrení má stále negatívne dosahy na chod ich kaviarní či reštaurácií. Vonkajšie terasy na Námestí SNP môžu mať podľa nariadenia otvorené len do 31. októbra.


   „Počas našich rozhovorov viackrát potvrdili, že tretiu vlnu pandémie nemusia prežiť a v prípade ďalších nariadení či lockdownu ostanú ich prevádzky natrvalo zatvorené. Preto sme sa rozhodli opätovne im pomôcť. Verím, že mestskí poslanci ich podporia a aspoň trochu zmiernime negatívne dosahy na ich fungovanie,“ konštatoval banskobystrický primátor Ján Nosko na sociálnej sieti.       

Na zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré bude 2. novembra, sa chystá predložiť dodatok k zásadám zriaďovania a prevádzkovania sezónnych vonkajších obslužných zariadení v historickom centre mesta, vďaka čomu by mohli byť terasy otvorené i počas celého zimného obdobia s 80-percentným znížením nájomného.       

„Zároveň však očakávame, že aj prevádzkovatelia budú dodržiavať všetky aktuálne platné protiepidemické opatrenia,“ zdôraznil Nosko.       

Banská Bystrica aj na budúci týždeň zotrváva podľa platného COVID automatu v bordovej farbe.        

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.12.2016
Mestskí poslanci schválili zákon roka, ráta s úverom na Dom kultúry
Vyrovnaný, ambiciózny čo do rozvoja mesta a orientovaný na získanie zdrojov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov, taký je zákon roka mesta Banská Bystrica na rok 2017, ktorý 13. decembra jednomyseľne schválili poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ).
viac
12.05.2020
Podnikateľom znížia alebo odpustia platby za letné terasy
V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent.
viac
10.11.2020
Terasy v historickom centre B. Bystrice môžu byť otvorené
Terasy reštaurácií a kaviarní v historickom centre Banskej Bystrice môžu byť otvorené počas celého zimného obdobia, a to pri zachovaní zníženého nájmu o 80 percent. Odsúhlasili to v utorok banskobystrickí mestskí poslanci.
viac
23.10.2021
Primátor vyzýva ľudí k očkovaniu, mesto delí od čiernej fázy iba krok
Epidemická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 sa na Slovensku zhoršuje a počet pozitívnych prípadov stále rastie aj v Banskobystrickom okrese.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %