Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.09.2022 08:25

Petržalka poskytne dotácie veľkým športovým klubom aj v roku 2023


Snímka zdroj: (petrzalka.sk).


Bratislavská Petržalka podporí veľké športové kluby aj v roku 2023. Žiadosti o dotácie môžu podávať do 15. novembra.


S povinnými prílohami je možné ich posielať len prostredníctvom elektronického portálu. Samospráva by mala budúci rok prerozdeliť viac ako 196.000 eur. Mestská časť o tom informuje na svojom webe.

"Veľmi ma teší, že aj v tomto roku našu mestskú časť úspešne reprezentuje viacero petržalských športových klubov. Na ich výsledky sme patrične hrdí a ďakujeme predovšetkým tým, ktorí sa starajú o našu mládež. V Petržalke aj naďalej pracujeme na rozšírení siete športovísk," skonštatoval starosta Petržalky Ján Hrčka.

Mestská časť každoročne v rámci podpory športu prerozdeľuje aj dotácie na činnosť veľkých športových klubov pôsobiacich na jej území. Tie je možné poskytnúť najmä na podporu účasti talentovaných športovcov na regionálnych, celoslovenských či medzinárodných súťažiach. Ale tiež na pokrytie nákladov na činnosť a prevádzku športovania členov klubu.

Mestská časť v roku 2022 cez jednu zo schém podpory rozdelila viac ako 185 000 eur pre desať najväčších klubov, ktoré sa venujú gymnastike, futbalu, atletike, basketbalu, hokeju, hádzanej, behu, karate či tancu. Na účely poskytovania dotácií vyčleňuje samospráva zo svojho rozpočtu jedno percento z podielu na dani z príjmov fyzických osôb za predchádzajúci kalendárny rok.

Podrobné informácie nájdu žiadatelia na webovej stránke mestskej časti, prípadne vo všeobecne záväznom nariadení z roku 2020.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2020
Ružinov tento rok rozdelil na dotáciách takmer 144 000 eur
Bratislavský Ružinov rozdelil tento rok na dotáciách takmer 144 000 eur. V rámci rozvojových dotácií podporil šesť žiadostí, v oblasti komunitných dotácií získalo podporu 34 projektov.
viac
16.07.2020
Trnavská župa pomôže piešťanským plavcom
Trnavský župan Jozef Viskupič sa stretol s občianskymi aktivistami, ktorí sa dlhodobo zasadzujú o rozvoj možností plaveckých športov v Piešťanoch.
viac
25.01.2021
Bratislava vyhlásila výzvu na podporu športových a vzdelávacích podujatí
Mesto Bratislava podporí v tomto roku národné a medzinárodné športové a vzdelávacie podujatia organizované na území hlavného mesta. Vyhlasuje preto výzvu pre žiadateľov v grantovom Podprograme 2, ktorí sa majú možnosť prihlásiť do 28. februára.
viac
25.02.2022
Petržalka aj tento rok podporí veľké športové kluby
Bratislavská Petržalka podporí finančne aj tento rok najväčšie športové kluby. Desiatim najväčším klubom pôsobiacim na jej území prerozdelí viac ako 185 000 eur. Najviac vyčlení pre mládež - futbalistov, gymnastov, basketbalistov a karatistov. Dotácie schválili tento týždeň miestni poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %