Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
04.05.2018 04:50

Petržalka bude znovu o niečo čistejšia


Ilustračná snímka


Na piatok - 11. mája Miestny úrad Petržalka opäť naplánoval skvelú akciu - čistenie Chorvátskeho ramena, ktorá upraví a skrášli naše prostredie.


Do tohto podujatia sa zapoja žiaci, študenti, pedagógovia, dôchodcovia, zamestnanci Miestneho úradu Petržalka, ale aj pracovníci povodia Dunaja (čln bude pripravený na úseku od nemocnice Medissimo smerom k Technopolu v prípade potreby aj na iných miestach). Profesionálny tím potápačov bude čistiť lokality súbežne s akciou „čistenie Chorvátskeho ramena 2018“. Miestny podnik verejnoprospešných služieb zabezpečí rozvoz a zvoz náradia, ako aj odvoz plných vriec. Oddelenie životného prostredia MÚ pripravilo na akciu vrecia na odpad, rukavice, pitný režim a malé občerstvenie pre všetkých, ktorí priložia „ruku k dielu“ .

Kde budeme čistiť?

Prvý úsek - od Dolnozemskej ulice  po Medissimo. Miesto stretnutia bude  pod premostením Dolnozemskej cesty podľa mapovej prílohy.

Druhý úsek úsek - od premostenia Medissimo  po Technopol. Stretneme sa na  premostení pri nemocnici Medissimo.

Tretí úsek- od Technopolu po premostenie Romanova (za Kauflandom). Stretnutie bude pri Technopole – bočný vchod od Chorvátskeho ramena. V tejto etape sa bude klasicky čistiť aj skate - park na Tupolevovej ulici

Štvrtý úsek - od Jungmannovej po premostenie Romanova (za Kauflandom ). Dobrovoľníci sa stretnú na premostení Jungmannova.

Piaty úsek -      od Bosákovej ulice po premostenie Jungmannova –   miesto stretnutia pri graffiti stene na Bosákovej/Mlynarovičovej ulici.

Začiatok čistenia je naplánovaný na 9. 00 hod. na každom stanovišti. Zapojiť sa môže každý, komu na čistote Petržalky záleží.

„Nech sa každý snaží v tom prostredí, v ktorom žije, aby prejavil svojmu blížnemu humanizmus, na ktorom záleží budúcnosť ľudstva“ (Albert Schweitzer). Naši dobrovoľníci ho prejavujú. A čo vy?

Autor: (ts-petrzalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2018
Verejné prerokovanie zadania pre riešenie územia Petržalskej rozvojovej osi
Bratislavčania sa môžu zapojiť do riešenia rozvoja centrálnej rozvojovej osi. Budúcu stredu 28.2.2018 o 17.00 hod sa v priestoroch ARCHA na Uršulínskej ulici 6 bude konať verejné prerokovanie zadania urbanistickej štúdie Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalka.
viac
13.05.2021
V Petržalke vyčistili Nobelovo námestie, participácia pokračuje
Plechovky, plastové fľaše, cigaretové ohorky či alobalový odpad, ale aj odpadové rúry a zničené časti rôzneho nábytku, najmä políc a skríň.
viac
08.11.2021
Proti zámeru developera v okolí Chorvátskeho ramena vznikla petícia
V bratislavskej Petržalke vznikla petícia proti developerskému projektu v okolí Chorvátskeho ramena. Týka sa zámeru Kultúrno-spoločenského a športového centra Petržalky.
viac
02.09.2022
Práce na Chorvátskom ramene pre električku v Petržalke nenarušia ekosystém
Aktuálne práce na Chorvátskom ramene pri Námestí hraničiarov v bratislavskej Petržalke súvisiace s výstavbou druhej etapy električkovej trate by miestny ekosystém ohroziť nemali.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %