Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.02.2020 08:15

Partizánske podporí činnosť športových klubov a združení sumou 160 000 eur


Ilustračná snímka: (int.).


Partizánske tento rok podporí činnosť športových klubov a občianskych združení na území mesta sumou 160 000 eur. Ďalšie finančné prostriedky samosprávy budú smerovať na podporu vzdelávania, kultúry či sociálnej oblasti. Rozhodli o tom tamojší mestskí poslanci na svojom rokovaní v utorok (25. 2.).


„Podobne ako iné mestá aj Partizánske prišlo o peniaze, takže sme museli krátiť výšku dotácií. Dotácie sme krátili napríklad rybárom, športovým klubom, ale aj organizáciám, ktoré pôsobia v oblasti kultúry alebo školstva. Sumy boli upravené, ale napriek tomu všetkému ani jeden klub nie je v stave, že by nebol podporený,” skonštatoval primátor Jozef Božik.

Najväčšie dotácie podľa neho idú do štyroch klubov, a to je Futbalový klub Tempo Partizánske, Hokejový klub Iskra Partizánske, Florbalový klub Harvard Partizánske a Hádzanársky klub Slávia Partizánske. „Sú to kluby s najväčšou históriou, s najväčšou početnosťou detí a mládeže, majú najvýznamnejšie výsledky na celoslovenskej úrovni, hrajú najvyššie súťaže, kde reprezentujú naše mesto,” zdôvodnil.

Samospráva na základe rozhodnutí mestskej rady a komisií pri mestskom zastupiteľstve (MsZ) podporí aj sociálnu oblasť sumou 12 000 eur, kultúru dotáciou 17 000 eur a vzdelávanie sumou 12 000 eur. Spolu tak z rozpočtu mesta pôjde na podporu združení a klubov suma 219 000 eur.

Kým do minulého roka MsZ rozhodovalo o dotáciách len od výšky 16 600 eur, po novom schvaľovali poslanci všetky dotácie pre kluby a organizácie. „Ide o väčší rozmer participácie a transparentnosti tak, aby každý jeden poslanec mohol povedať, že svojím hlasovaním podporil mládežnícku, detskú alebo športovú aktivitu na území mesta,” dodal primátor.

O dotáciu zo strany mesta prejavilo záujem 55 žiadateľov. Od samosprávy chceli na realizáciu svojich 115 aktivít sumu 308 429 eur. Najviac žiadostí, a to 19, prišlo na mesto od športových klubov a združení. Výšku dotácií pre kluby si verejnosť môže pozrieť v mestských periodikách a na internetovej stránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.07.2020
Mesto podporí v grantovom systéme projekty sumou vyše 100 000 eur
Mesto Žilina podporí sumou viac ako 82 000 eur projekty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia, sociálnej a zdravotnej oblasti. Inštitúcie, ktoré v rámci grantového systému uspeli so žiadosťami, dostanú z rozpočtu mesta vyše 24 000 eur.
viac
07.10.2020
Dotácia MK by mohla ísť aj na odstránenie následkov mimoriadnych udalostí
Ministerstvo kultúry (MK) SR by mohlo poskytnúť dotáciu zo štátneho rozpočtu aj na odstraňovanie následkov či znižovanie negatívnych vplyvov mimoriadnych situácií na oblasť kultúry, ako aj na podporu a rozvoj mediálnej výchovy vrátane boja proti dezinformáciám.
viac
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
03.11.2020
Je predčasné sa vyjadrovať k požiadavke ZMOS súvisiacej s pôžičkami
Požiadavka Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) na zmenu návratnej finančnej výpomoci v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu na dotáciu je pre Ministerstvo financií (MF) SR novinkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %