Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
02.05.2017 11:35

Partizánske bude mať ďalšieho českého partnera - mesto Náchod


České mesto Náchod podpíše Dohodu o partnerstve a spolupráci s mestom Partizánske v septembri 2017.


Partizánske bude mať ďalšieho partnera, a to český Náchod. Spoluprácu chcú obe mestá rozvinúť v oblasti kultúry, športu či spoločenských organizácií.


So žiadosťou o spoluprácu oslovil Partizánske Náchod. Kolegovia z tohto českého mesta majú veľký záujem participovať na viacerých aktivitách ako Československý deň v nadväznosti na základné školy, rovnako majú záujem byť súčasťou Česko-Slovenskej Baťovej spoločnosti. Recipročne zase mesto Partizánske zapájajú do ich aktivít, ktoré majú medzinárodný charakter, priblížil primátor Partizánskeho Jozef Božik.      

Spoluprácu plánujú samosprávy oboch miest rozvíjať v ekonomike, zdravotníctve, vede, vzdelávaní a výchove, kultúre, športu, v oblasti umenia a ochrany vybudovaného a prírodného životného prostredia a architektonického dedičstva.       

Po Valašskom Meziřičí a Benešove bude Náchod už tretím českým partnerom Partizánskeho v Českej republike.      

Návrh Dohody o partnerstve a spolupráci medzi oboma mestami už odobrili i mestskí poslanci, partizánski na svojom ostatnom rokovaní uplynulý týždeň, náchodskí na svojom rokovaní v marci. Zmluvu by mali podpísať predstavitelia oboch samospráv v septembri, počas osláv výročia založenia Partizánskeho.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
Kraj vypracoval novú stratégiu zahraničných vzťahov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce v nasledujúcich rokoch posilniť svoju spoluprácu so zahraničnými regiónmi. Tá by mala pomôcť samotnému kraju, ale aj jednotlivým obciam a inštitúciám pri ich rozvoji a realizácii rôznych cezhraničných projektov.
viac
08.06.2016
Nové perspektívy v medzinárodnej spolupráci
Spolupráca slovenských miest a regiónov so zahraničnými partnermi so sebou prináša výhody pre samosprávy, ich obyvateľov aj lokálnu ekonomiku.
viac
12.06.2016
Považská Bystrica má nové partnerské mesto
Gruzínske mesto Zestafoni bude ôsmim partnerským mestom Považskej Bystrice. Medzinárodnú dohodu s novým partnerom schválilo tento týždeň považskobystrické mestské zastupiteľstvo.
viac
14.06.2021
Estónske mesto Otepää hľadá partnerskú obec na Slovensku
Malé estónske mesto Otepää so sedemtisícovým počtom obyvateľov je najznámejšie centrum zimných športov v Pobaltí a zimné hlavné mesto Estónska. Mesto ma seriózny záujem o nadviazanie a rozvíjanie partnerských aktivít so slovenským mestom alebo obcou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %