Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.02.2018 10:48

Parkovacie miesta v centre Žiaru nad Hronom vybavia snímačmi


Ilustračná snímka


Parkovanie v centre Žiaru nad Hronom by malo byť v budúcnosti jednoduchšie. Miestna samospráva chce nové parkovacie miesta v centre vybaviť snímačmi. Pomocou aplikácie si tak vodiči budú môcť prezrieť aktuálne voľné parkovacie miesta.


Primátor Peter Antal priblížil, že snímače chcú osadiť na asi stovke parkovacích miest. "Intenzívne na tom robíme a verím, že v krátkom čase to bude aj zrealizované," podotkol Antal s tým, že samospráva potom dokáže nastaviť aj model časového parkovania.       

"Nemôžeme akceptovať to, že my vybudujeme sto nových parkovacích miest, ktoré nám ráno obsadia zamestnanci priľahlých inštitúcií a nie sú k dispozícii verejnosti," dodal Antal.       

Žiarska samospráva v závere minulého roka tiež avizovala, že obyvatelia využívajúci mestskú hromadnú dopravu (MHD) budú môcť v dohľadnej dobe monitorovať pohyb autobusov MHD prostredníctvom mobilnej aplikácie. S touto požiadavkou robila samospráva aj verejné obstarávanie na zabezpečovanie služieb MHD v meste v tomto roku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2016
Poplatok za rozvoj sa v Žiari nad Hronom platiť nebude
Poplatok za rozvoj, ktorým môžu slovenské mestá a obce od budúceho roka spoplatniť výstavbu na svojom území, mesto Žiar nad Hronom nezavedie. "Žiarski poslanci schválili uznesenie, že sa v meste nebude vyberať poplatok za rozvoj," priblížil vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.
viac
27.11.2018
Žiar n.Hronom: Mikulášsky pochod má podporiť hendikepované deti
S cieľom podporiť zdravotne hendikepované deti organizuje občianske združenie Mosty zo Žiaru nad Hronom 5. decembra Mikulášsky pochod mestom.
viac
02.05.2020
Mesto zámenou získa pozemky pri gymnáziu
Mesto Žiar nad Hronom chce zámenou získať pozemky v areáli miestneho Gymnázia Milana Rúfusa, ktoré sú potrebné na vybudovanie športového zázemia školy. Výmenu týchto pozemkov za mestské pozemky v inej lokalite odsúhlasili na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva žiarski poslanci.
viac
29.03.2022
Na revitalizáciu vnútroblokov získalo mesto takmer 570 000 eur
Mesto Žiar nad Hronom získalo na revitalizáciu vnútroblokov centrálnej mestskej zóny nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 570.000 eur. V rámci projektu počíta s obnovou štvorice vnútroblokov v centre mesta i s výsadbou zelene. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %