Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.08.2022 03:20

Palócke dni prinesú tradičný jarmok i interaktívnu prechádzku mestom


Fiľakovo. Snímka zdroj: (tasr).


Tohtoročné Palócke dni a Dni mesta Fiľakovo prinesú okrem hudobného a divadelného programu i tradičný jarmok. Po minuloročnom úspechu sa v rámci programu uskutoční opäť aj interaktívna prechádzka mestom.


Informovala o tom riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS) vo Fiľakove Andrea Illés Kósik.

Tradičné trojdňové oslavy vo Fiľakove odštartujú v piatok (12. 8.) otvorením výstavy z tvorby Lédy Adely Vašovej v mestskom vlastivednom múzeu. Počas prvého dňa podujatia sa návštevníci môžu tešiť aj na divadelné predstavenie, chodúľový sprievod mestom či koncert na nádvorí Fiľakovského hradu. Hudobný program v hradnom areáli bude pokračovať aj počas soboty (13. 8.), keď sa v Podhradskej ulici bude konať i tradičný Fiľakovský jarmok.

Posledný deň festivalu otvoria slávnostné omše a procesia, po minuloročnom úspechu sa opäť uskutoční aj interaktívna prechádzka mestom. "Témou prechádzky bude fiľakovské gymnázium, ktoré oslavuje 50. výročie slovenskej a 70. výročie maďarskej gymnaziálnej výučby vo Fiľakove," priblížila Kósik s tým, že trasa bude viesť od Koháryho námestia cez mestské vlastivedné múzeum až po budovu gymnázia. Trojdňové oslavy ukončí operetné predstavenie divadla Rátonyi Róbert Színház a slávnostné odovzdávanie cien mesta.

Podujatie Palócke dni a Dni mesta Fiľakovo sa po dvoch rokoch opäť konajú bez obmedzení súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu. Podujatie organizuje Mestské kultúrne stredisko Fiľakovo s podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín a Banskobystrického samosprávneho kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.08.2016
Stred augusta sa vo Fiľakove ponesie v znamení osláv
Samospráva spolu s ďalšími organizátormi pripravila už XXVI. ročník obľúbených Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo.
viac
30.09.2022
Pod Poľanu sa po prestávke opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva
Pod Poľanu sa po prestávke spôsobenej pandémiou nového koronavírusu opäť vracajú tradičné Dni mesta Detva. Podujatie, ktoré počas prvého októbrového víkendu prinesie folklór, jarmok i výstavu ovocia, zeleniny a kvetov. Samospráva o programe informuje na svojej oficiálnej webstránke.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
09.08.2023
Palócke dni a Dni mesta prinesú tradičný jarmok i výstavu
V meste Fiľakovo v okrese Lučenec sa od piatka (11. 8.) do nedele (13. 8) uskutočnia Palócke dni a Dni mesta, ktorých súčasťou budú tradičný jarmok, koncerty, sprievodný program i vernisáž výstavy maliara Alfréda Balázsa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %