Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
16.03.2020 04:15

OZ Stopa Slovensko skontrolovalo desiatky ľudí bez domova


Ilustračná snímka: (odkazprestarostu.sk).


Občianske združenie (OZ) Stopa Slovensko kontroluje v uliciach hlavného mesta ľudí bez domova, aby sa predišlo nákaze novým koronavírusom.


Terénna služba skontrolovala zdravotný stav a zmerala teplotu desiatkam takýchto ľudí na území Starého Mesta a priľahlých ulíc. Žiadne príznaky sa zatiaľ nepotvrdili.

„Je to naša aktívna reakcia na vekové zloženie a zdravotný stav ľudí bez domova, ktorí nenavštevujú zariadenia a sú v neustálom kontakte s verejnosťou. Snažíme sa týmto spôsobom z vlastných materiálnych zdrojov zabrániť rozšíreniu vírusu,” informuje občianske združenie. Ak by sa totiž príznak prejavil čo i len u jedného človeka, je veľká pravdepodobnosť radikálneho šírenia a vysokej úmrtnosti priamo v uliciach.

Ľudia bez domova podľa združenia dostávajú informácie, ako sa majú chrániť aj v prípade, že budú na sebe identifikovať príznaky tohto ochorenia. „V našej činnosti budeme pokračovať až do pominutia rizika,” ubezpečilo OZ.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2019
Bezdomovcov v Starom Meste je 162, ich počet stúpol
Bezdomovcov v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto je 162, zatiaľ čo minulý rok ich bolo 123. Vyplýva to zo sčítania ľudí bez domova, ktoré realizovalo občianske združenie (OZ) Stopa, podľa ktorého len desať percent z nich chce svoju situáciu reálne zmeniť.
viac
06.04.2020
Bratislava prijala pre pandémiu nového koronavírusu ďalšie opatrenia
Mesto Bratislava prijalo pre pandémiu nového koronavírusu ďalšie opatrenia, ktoré sa týkajú MHD, posilnenia hliadok mestskej polície na často navštevovaných miestach, zintenzívnenia informačnej kampane, ale aj seniorov, či ľudí bez domova. Informoval o tom hovorca Bratislavy Peter Bubla.
viac
29.03.2021
Poďme hovoriť o budúcnosti zeleného Slovenska!
Občianske združenie Zenzo usporadúva svoj prvý webinár, na ktorom sa dozviete o cieľoch združenia, ako aj o spôsoboch zavedenia efektívnych systémov a prístupov k odpadovému hospodárstvu pre samosprávy. Online podujatie sa uskutoční v utorok 30. marca so začiatkom o 9-tej hodine.
viac
17.09.2021
Občianske združenia monitorujú bezdomovectvo i dôsledky koronakrízy
Aký vplyv má koronakríza na vývoj situácie ľudí bez domova, či aké sú dôvody, pre ktoré sa ľudia ocitli na ulici, je cieľom monitoringu občianskeho združenia (OZ) Stopa Slovensko a OZ Prima.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %