Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
15.07.2024 01:05

OZ SOCIA a mesto chcú rozšíriť služby pre zdravotne postihnuté deti


Ilustračná snímka(TASR)


Občianske združenie (OZ) SOCIA chce v spolupráci s nitrianskou radnicou zvýšiť kapacitu služieb, ktoré poskytuje ťažko zdravotne postihnutým deťom a ich rodičom. Združenie s mestom pripravuje projekt na zvýšenie kapacity Domova sociálnych služieb (DSS) na Topoľovej ulici v Nitre.


Z plánu obnovy a odolnosti naň chce získať takmer 700.000 eur.         

Ako uviedol nitriansky magistrát, projekt počíta s výstavbu nových priestorov na pozemku vo vlastníctve mesta Nitry. "DSS poskytuje služby ambulantnou formou s kapacitou 18 miest. Pretože ide o jediné zariadenie svojho druhu na území mesta Nitra, dopyt po službe ďaleko presahuje aktuálnu kapacitu. Projekt preto počíta so zvýšením ambulantnej sociálnej služby pre osoby so zdravotným postihnutím o 12 miest," informoval mestský úrad.         

Ako doplnil, OZ SOCIA pôsobí v oblasti sociálnej práce so skupinou ťažko zdravotne postihnutých detí a mládeže. "V spolupráci s rodičmi realizujú sociálno-rehabilitačné a vzdelávacie aktivity pre rodiny s deťmi s postihnutím. Rozšírenie kapacity ambulantných sociálnych služieb je nástrojom pre zabezpečenie nezávislého života týchto rodín," doplnila radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2017
Nitra už má vlajku aj certifikát o získaní titulu Európske mesto športu 2018
Mesto Nitra sa stalo Európskym mestom športu pre rok 2018 spolu s inými mestami európskych štátov. Primátor Jozef Dvonč prevzal v stredu 6. decembra večer v Bruseli certifikát a vlajku Európskeho mesta športu.
viac
29.07.2019
Nitra si pripomenie udelenie výsad slobodného kráľovského mesta
Mesto Nitra si pripomenie udelenie výsad slobodného kráľovského mesta historickým festivalom Kráľovská Nitra. Počas víkendu 31. augusta a 1. septembra sa Mestský park na Sihoti premení na veľké stredoveké predmestie s dobovými remeselníkmi, ukážkami stredovekej kuchyne, ale aj skutočnými rytiermi.
viac
09.09.2019
Mesto Poprad od nového roka zvýši poplatky za poskytovanie sociálnych služieb
Mesto Poprad od nového roka zvýši poplatky za poskytovanie sociálnych služieb v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Tamojší mestskí poslanci totiž na rokovaní zastupiteľstva schválili návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré pripravil sociálny odbor.
viac
09.06.2020
Magistrát opäť chce, aby mu občania vystavili vysvedčenie
Zvolenský magistrát sa opäť po roku pýta prostredníctvom mestských novín na spokojnosť obyvateľov mesta s prácou samosprávy a na kvalitu služieb.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %