Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.01.2017 08:00

OTS: Je to vo vašich rukách!


Snímka zdroj: (tasr).


Výzva pre neziskové organizácie, aby sa opäť prihlásili do programu na podporu miestnych komunít „Vy rozhodujete, my pomáhame“.


Už po druhýkrát Tesco vyhlasuje grantový program „Vy rozhodujete, my pomáhame“ na podporu miestnych komunitných iniciatív. Od 2. do 28. januára 2017 sa môžu neziskové organizácie prihlásiť v 77 oblastiach z celého Slovenska so svojím projektom na podporu zdravého životného štýlu, rozvoja detí, ochrany a zlepšenia okolia alebo života v komunite. Víťazní žiadatelia získajú každý po 1300 eur, ktoré im môžu pomôcť s realizáciou projektu.      

Program spoločnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“ je celoslovenskou výzvou na predloženie žiadostí zo strany občianskych združení a neziskových organizácií, ktoré aktívne pôsobia v oblastiach, ktoré pozitívne ovplyvňujú život zákazníkov a zamestnancov Tesca. Úspešných žiadateľov vyberú zákazníci Tesco na základe vlastného výberu podľa prínosu pre komunitu v danom regióne.      

Grantový program Nadácie Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“ bol po prvýkrát v rámci spoločnosti Tesco pre strednú Európu vyhlásený v roku 2016. V minulom roku tak získalo spolu 389 českých, poľských, maďarských a slovenských organizácií tretieho sektora finančné prostriedky na podporu detí, rodín a starších občanov v núdzi, na ochranu a zveľadenie životného prostredia a na zlepšenie kvality vzdelávania. Celkovú sumu 100 000 eur si na Slovensku rozdelilo 77 víťazných organizácií, ktoré získali po 1300 eur na realizáciu svojich projektov podporujúcich miestne komunity.      

Slovenskí zákazníci odovzdali projektom v roku 2016 vyše 3,3 milióna hlasov. Vďaka nim a práci prihlásených organizácií sa podarilo napríklad opraviť západnú baštu Zborovského hradu na východnom Slovensku, vybudovať na základnej škole v Považskej Bystrici školskú včelnicu a tak umožniť vznik prvej včelárskej základnej školy na Slovensku, či podporiť rozvoj športových zručností detí a zapojiť rodičov do tréningového procesu formou tzv. Klinika Family v Trnave. Súčasťou tohto projektu bola čiastočne aj výstavba nového baseballového areálu.      

Tento rok budú prijaté žiadosti hodnotiť odborníci, ktorých vyberie nezávislý profesionálny partner spoločnosti Tesco - Nadácia Pontis. Počas procesu hodnotenia odborníci posúdia uskutočniteľnosť projektov, ich vplyv na komunitu a potenciál zapojiť členov komunity do celého procesu realizácie. V každej zo 77 oblastí na Slovensku budú vybrané tri najlepšie projekty, ktoré postúpia do druhej fázy grantového programu. V nej už budú rozhodovať zákazníci Tesca, ktorí budú hlasovať za projekt, ktorý chcú realizovať vo svojej komunite. Z celkovej sumy viac ako 100 000 eur by tak každá víťazná organizácia mala získať finančné prostriedky vo výške 1300 eur. Zákazníci budú môcť za projekty, ktoré sa dostanú do druhej fázy, hlasovať od 8. marca do 4. apríla 2017. Hlasovanie prebehne prostredníctvom žetónov – za každý nákup dostane zákazník 1 žetón, ktorým môže dať hlas svojej obľúbenej organizácii a projektu. Spoločnosť Tesco oznámi víťazov v týždni od 17. do 21. apríla 2017.      

Všetky informácie o grantovom programe „Vy rozhodujete, my pomáhame“ nájdu záujemcovia na stránke https://pomahame.tesco.sk/.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
09.05.2017
Rozhodnúť o víťazovi Ceny verejnosti môžete i vy
Nadácia Orange umožní každému v online hlasovaní vyjadriť svoje sympatie jednej z nominovaných mimovládnych organizácií a udeliť tak Cenu verejnosti.
viac
14.07.2017
V programe Zelené oči možno požiadať o grant do konca augusta
Obce a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie, ale aj podnikatelia s projektom s verejnoprospešným účelom môžu poslednýkrát v tomto roku využiť možnosť získať grant v maximálnej výške 2000 eur z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %