Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
26.04.2023 10:35

Oslavy Dňa mesta odštartujú v piatok, ponúknu množstvo podujatí


Snímka zdroj: (Mesto Košice).


Hudobno-tanečné vystúpenia, športové aktivity, výstavy a ďalšie kultúrne podujatia prinesie 29. ročník osláv Dňa mesta Košice, ktorý sa oficiálne začne v piatok (28. 4.) a potrvá do 7. mája.


Oslavy sa budú niesť v znamení 600. výročia udelenia druhej erbovej listiny mestu. Informuje o tom mesto Košice na sociálnej sieti.

"Košičanky, Košičania i návštevníci mesta sa môžu tešiť na Košickú svetelnú párty, Košické Benátky, historický prepad vláčika, stavanie mája, veľkolepý Galaprogram Dňa mesta Košice s významnými hosťami, tradičný slávnostný ceremoniál Dňa mesta Košice spojený so slávnostným odovzdávaním ocenení primátora mesta a mnoho ďalšieho," uvádza.

Oslavy otvorí v piatok od 17.00 h v centre mesta podujatie Košice (DJ's) On Air. Veľkým pódiom sa stane Fontána znamení na Hlavnej ulici, kde odznejú svetové hudobné hity, ktoré doplnia hudobné a tanečné vystúpenia. Na víkend sú okrem iného naplánované vystúpenia folkloristov. V pondelok (1. 5.) je na programe aj Tanec v meste. "Roztancovaná celá Hlavná ulica prinesie na viacerých miestach všetky známe tanečné žánre," uvádza mesto v bulletine s tým, že súčasťou tohto programu bude aj skupina Peter Bič Projekt. Oslavy sa oficiálne skončia 7. mája, keď je naplánovaný i Sprievod rytierov.

Sprievodnými akciami budú napríklad trh tradičných remesiel, festival vín, výstava bonsajov, bábkové predstavenie, otvorenie letnej sezóny archeologického komplexu Dolná brána, odomykane brány Zoo Košice, športová olympiáda mestských častí a ďalšie.

Deň mesta Košice pripadá na 7. mája. Oslavy sa viažu na udalosť z roku 1369, keď kráľ Ľudovít Veľký udelil Košiciam prvú erbovú listinu, a to ako prvému mestu v Európe.

Bližšie informácie o programe tohtoročných osláv sú zverejnené na webovej stránke mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2019
Oslavy Dňa mesta Košice potrvajú takmer mesiac, dôvodom je aj hokejový šampionát
Oslavy Dňa mesta Košice potrvajú tento rok dlhšie. Dôvodom je ich jubilejný 25. ročník i MS v ľadovom hokeji. Ako na tlačovej konferencii informovalo vedenie mesta, metropola východu sa od 29. apríla do 23. mája premení na mesto tanca, hudby, športu, dobrého jedla ale i vzdelávania a charity.
viac
22.04.2022
Oslavy Dňa mesta Košice prinesú okolo 50 podujatí
Približne 50 hlavných a sprievodných podujatí je pripravených pri príležitosti 28. ročníka osláv Dňa mesta Košice, ktorý oficiálne potrvá od 29. apríla do 8. mája. Informovalo o tom vedenie mesta na štvrtkovom brífingu.
viac
29.04.2022
Oslavy dňa mesta odštartujú v piatok dídžejmi aj svetelnou párty
Podujatím Košice (DJ´s) On Air a svetelnou párty odštartujú v piatok oslavy Dňa mesta Košice. Tohtoročná otváracia show sa začne na Hlavnej ulici o 17.00 h.
viac
16.04.2024
Oslavy Dňa mesta Košice sa začnú oživením Spievajúcej fontány
Pestrý program ponúknu tohtoročné oslavy Dňa mesta Košice, ktoré budú trvať od 27. apríla do 17. mája. Ich súčasťou bude otvorenie Spievajúcej fontány na Hlavnej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %