Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.11.2022 03:20

Obyvatelia si po siedmich rokoch zalyžujú na svahu na Podbrezinách


Ilustračná snímka: (tasr).


Po sedemročnej prestávke si obyvatelia Liptovského Mikuláša počas tejto zimy zalyžujú na východnom svahu Hája na okraji Podbrezín.


Partia nadšencov spolu s mestom, Združením športových klubov Jasná a Ski Teamom Vlha pracujú na tom, aby znovu oživili stredisko, kde vyrastala aj lyžiarka Petra Vlhová. Pre väčšinu obyvateľov mesta to bude najbližšia možnosť lyžovačky od ich domovov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Tamojší lyžiarsky vlek podľa Čapčíkovej meria 700 metrov a tento rok oslavuje okrúhle 30. výročie inštalácie. Spoločnou víziou je, aby sa Háj stal športovým centrom s celoročným využitím. K tomu chcú zainteresovaní nasmerovať aktivity v ďalších rokoch. "Mesto každoročne na Háji niečo vybuduje, spomeniem rekonštrukciu vojnového cintorína, realizáciu amfiteátra, detského ihriska. Postupne by mali pribudnúť trailové trasy, ďalšie chodníky na bežecké lyžovanie či terénny beh," naznačil liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč.

Dodal, že na radnici vytvoria pracovnú skupinu, ktorá bude aktivity pripravovať a koordinovať so všetkými participujúcimi.

Práce na svahu Hája sa už začali, spolupráca spočíva vo vyčistení svahu od náletových drevín, v revízii a oprave vleku, osvetlenia, zasnežovania, kúpy ratraku a čerpadla. So zasnežovaním svahu chcú začať do konca novembra, v prípade priazne počasia by lyžovanie spustili ešte pred Vianocami. "Cenovo dostupný vlek s prevýšením vyše 100 metrov na svahu s miernym sklonom pre začiatočníkov aj skúsenejších lyžiarov by mal byť v prevádzke aspoň dva mesiace," podotkla hovorkyňa s tým, že k dispozícii bude aj večerné lyžovanie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2020
Preprava autobusom v meste bude viac smart
Cestovanie mestskou autobusovou dopravou v Liptovskom Mikuláši majú uľahčiť nové smart riešenia, ktoré mesto zavádza.
viac
15.02.2022
Rok 2022 prinesie do L. Mikuláša aj tradičné podujatia
Tradičné Stoličné dni či Mikulášsky jarmok by nemali chýbať medzi tohtoročnými podujatiami v Liptovskom Mikuláši.
viac
04.11.2022
V Liptovskom Mikuláši vytriedili počas jesenného upratovania 123 ton odpadu
Obyvatelia Liptovského Mikuláša vytriedili počas jesenného upratovania 123 ton odpadu. Objemný a zelený odpad mohli počas siedmich dní vyhodiť do 21 veľkokapacitných kontajnerov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
29.04.2023
Na Podbrezinách vybudovali prvé inkluzívne ihrisko v meste
Prvé inkluzívne bezbariérové ihrisko v Liptovskom Mikuláši otvorili v týchto dňoch na sídlisku Podbreziny. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta. Dodal, že priestor má spájať deti s rôznymi typmi zdravotného znevýhodnenia s tými zdravými.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %