Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.11.2022 10:35

Obyvatelia rodinných domov budú od januára triediť odpad do vriec


Ilustračná snímka: (OLO).


Mesto Liptovský Mikuláš od januára mení systém zberu triedeného odpadu. Obyvatelia rodinných domov budú po novom zbierať plasty, papier, kovy a lepenku do vriec.


Naplnené vrecia následne vyložia pred svoj dom, odkiaľ odpad odvezie zberová spoločnosť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková s tým, že nový systém zberu radnica zavádza na základe zmien v legislatíve.

Sklo budú obyvatelia Liptovského Mikuláša vynášať aj naďalej do zelených kontajnerov na súčasných stojiskách. "Vrecia dodajú obyvateľom zamestnanci Verejnoprospešných služieb. Na odpady z papiera dostanú modré, na plasty, kovy a tetrapaky poslúžia žlté vrecia. Odpady sa budú odvážať v dvojtýždňovom intervale v termíne stanovenom v zvozovom kalendári," skonštatovala vedúca oddelenia životného prostredia a poľnohospodárstva na mestskom úrade Mária Lošonská.

V lokalitách s komplexnou bytovou výstavbou sa systém zberu predmetných odpadov nemení. Kontajnery na triedený zber odpadov z plastov, papiera, skla, kovov a tetrapakov budú naďalej umiestnené na stojiskách zberu zmesového odpadu tak ako doteraz.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2019
Ukladanie odpadu na skládkach bude od januára drahšie
Uloženie odpadu na skládkach bude od januára drahšie. Vyplýva to z novely zákona o poplatkoch za uloženie odpadov. Suma, ktorú obce zaplatia za skládkovanie zmesového odpadu, bude závisieť od úrovne jeho vytriedenia. Počas najbližších troch rokov sa bude postupne zvyšovať.
viac
11.02.2021
Zvýšenou osvetou i prístupom sa mení odpadová politika v Beluši
Problematika odpadového hospodárstva je jednou z aktuálnych a dlhodobých oblastí, v ktorej musia samosprávy vynaložiť nemalé úsilie na dosiahnutie zníženia množstva odpadu a zvýšeniu podielu separácie. Dôležitú úlohu zohráva aj osveta medzi občanmi.
viac
24.05.2021
Prvé týždne skúšobného zberu kuchynského odpadu odhalili nedostatky
Prvé týždne skúšobného zberu kuchynského bioodpadu na vybraných uliciach najväčšieho liptovskomikulášskeho sídliska Podbreziny odhalili nedostatky v čistote triedenia. Obyvatelia do nádob vhadzujú kuchynský odpad aj s obalovými materiálmi.
viac
29.05.2023
Mesto plánuje zaviesť v odpadovom hospodárstve viaceré zmeny
Mesto Lučenec plánuje v odpadovom hospodárstve zaviesť viaceré zmeny, v rámci ktorých chce priniesť nový systém férových odpadov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %