Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
02.11.2016 02:00

Obyvatelia Holíča môžu v ankete rozhodnúť o osude domu kultúry


Dom kultúry v Holíči. Snímka zdroj: (smmholic.sk).


Mesto Holíč oslovilo svojich občanov s anketou na tému miestneho domu kultúry (DK) a jeho ďalšieho osudu. Obyvatelia môžu v priebehu novembra v dotazníku uviesť, ktorá z troch ponúknutých možností je pre nich najprijateľnejšia.


"Na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva sa konala diskusia o dome kultúry. Komplikované obdobie súdnych sporov sa podpísalo na žalostnom stave tejto budovy, je morálne i technicky zastaraná. Zároveň rekonštrukciou tabačiarne na Holíčskom zámku vznikol objekt, ktorý DK alternuje v kultúrnych aktivitách. Preto je teraz najdôležitejšou otázkou, čo s kultúrnym domom ďalej," uvádza mesto na svojej webovej stránke.       

Holíčska samospráva sa o DK sporila s Rímskokatolíckou cirkvou (RK) viac ako 20 rokov. Rovnako dlhý čas doň investovala iba na najnevyhnutnejšie udržiavacie práce. V septembri tohto roka však RK stiahla žalobu na určenie následníka DK v Holíči. Radnica teraz považuje za dôležité otvoriť verejnú diskusiu. Prostredníctvom ankety na webe, na facebooku, mailom na primator@holic.sk alebo odovzdaním anketového lístka v turisticko-informačnej kancelárii možno odpovedať, či sa má investovať do opravy a naďalej DK prevádzkovať, či by malo mesto budovu zbúrať a využívať na kultúrne podujatia priestory na zámku, alebo či ponúknuť objekt k prenájmu súkromnému sektoru s konkrétnym investičným a podnikateľským zámerom.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.10.2016
Obyvatelia Šale môžu hlasovať za Tvorivý čin roka
Obyvatelia Šale sa môžu zapojiť do pravidelnej ankety Tvorivý čin roka, ktorú vyhlasuje Komisia kultúry a cestovného ruchu pri mestskom zastupiteľstve.
viac
23.02.2017
Bratislava háji záujmy svojich občanov a bráni mestský majetok
Hlavné mesto SR Bratislava podalo odvolanie proti rozsudku Okresného súdu Bratislava I vo veci podielového spoluvlastníctva nehnuteľnosti na Hviezdoslavovom námestí, aby hájilo záujmy svojich občanov, obyvateľov nehnuteľnosti a zároveň bránilo majetok mesta.
viac
24.02.2017
O budúcnosti Snežienky a podobe celej lokality rozhodnú aj občania
O budúcnosti zdevastovaného objektu bývalej reštaurácie Snežienka, ale zároveň aj o celkovej podobe lokality Horná Mlynská dolina v bratislavskom Novom Meste rozhodnú aj samotní obyvatelia.
viac
20.05.2021
Zahlasujete v ankete za osobnosť Bratislavského kraja
Obyvatelia kraja môžu už po druhý raz zvoliť laureáta Ceny verejnosti v rámci Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja. Vyberať môžu medzi 32 významnými osobnosťami z oblasti kultúry, športu, vzdelávania, zdravotníctva či sociálnej starostlivosti. Hlasuje sa elektronicky a to do 15. júna 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %