Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
28.01.2020 10:55

Obyvatelia budú môcť opäť využívať mestské poukážky


Vzor poukážky na rok 2020 - mesto Turčianske Teplice


Samospráva Turčianskych Teplíc začala s vydávaním mestských poukážok obyvateľom. Tí ich môžu využiť pri platení na kultúrnych podujatiach či ako zľavu z poplatku za komunálny odpad. Informovala o tom radnica na oficiálnej stránke mesta.


Každý obyvateľ, ktorý má viac ako 18 rokov a nemá podlžnosti voči mestu, dostane od samosprávy desať poukážok. Využiť ich môže pri platení vstupného na kultúrnych podujatiach, pri návšteve Galérie Mikuláša Galandu či kina Turiec, na kúpalisku Vieska, pri športových činnostiach, doprave, sociálnych a komunitných službách alebo aktivitách škôl a školských zariadení v meste.       

Zavedením poukážkového systému sa samospráva snaží priniesť prvok priamej demokracie do správy vecí verejných, je príspevkom z mestského rozpočtu určeným na úhradu rôznych služieb. Poukážkami sa mesto tiež snaží motivovať občanov k včasnej a úplnej úhrade miestnych daní a poplatkov.       

Poukážky si budú môcť obyvatelia vyzdvihnúť na mestskom úrade do 31. marca počas úradných hodín klientskeho centra. Zároveň k nim dostanú i mestský kalendár.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2018
Dieťa v divadle 2018
TKS v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK organizuje regionálnu postupovú súťaž a prehliadku detskej dramatickej tvorivosti Dieťa v divadle 2018, ktorá sa uskutoční 28. marca 2018 o 8.30 h v Kultúrnom dome v Turčianskych Tepliciach. Spoluorganizátorom podujatia je mesto Turčianske Teplice.
viac
13.11.2019
Za parkovanie v Turčianskych Tepliciach sa bude od budúceho roka platiť
V Turčianskych Tepliciach budú po novom za parkovanie v centre od budúceho roka platiť. Návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzených úsekoch miestnych komunikácií počíta s tým, že parkovanie budú mať na starosti miestne technické služby.
viac
17.01.2023
Mesto získa do majetku investície od súkromných firiem
Mesto Turčianske Teplice prevezme do svojho vlastníctva investície, ktoré vybudovali súkromné spoločnosti pri realizácii svojich zámerov. Ide o nové či rekonštruované chodníky, verejné osvetlenie i zeleň. Informoval o tom primátor Igor Hus.
viac
24.03.2023
Tretina odpadu v Horných Rakovciach bola biologického pôvodu
Približne tretinu zo 640 kilogramov zmesového komunálneho odpadu z vybraných nádob na sídlisku Horné Rakovce v Turčianskych Tepliciach tvorili zvyšky odpadu z kuchyne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %