Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
06.11.2023 01:00

Obnovený Starý park ponúkne viaceré detské ihriská i desaťmetrový hrad


Starý park - vizualizácia Ateliér Krejcirikovi


Mesto Nitra pokračuje v obnove Starého parku pod Nitrianskym hradom. Súčasťou projektu za takmer šesť miliónov eur budú aj viaceré detské ihriská.


Ako informoval primátor Marek Hattas, herné prvky v parku budú určené pre malé, ale aj staršie deti. "Ich súčasťou budú aj vodné a inkluzívne prvky pre deti s pohybovými znevýhodneniami. Dodávateľská firma ihriská priebežne inštaluje. Už budúci týždeň príde rad na osadenie doslova najväčšej atrakcie, ktorou bude desať metrov vysoký hrad so šmýkačkami," uviedol Hattas.         

Podľa jeho slov pôjde o raritu, ktorú dodávateľ detských atrakcií vyrobí po prvý raz. "A to dodávajú herné prvky do desiatok krajín celého sveta," skonštatoval primátor.         

Komplexná revitalizácia nitrianskeho Starého parku má byť ukončená do konca tohto roka. Okrem bohatšej výsadby budú v obnovenom parku zrekonštruované i nové detské ihriská doplnené o inkluzívne prvky. Inštalované tam bude aj nové osvetlenie, lavičky a ďalší mobiliár. Pribudnú tiež piknikové lúky s miestami na grilovanie, workout prvky pre seniorov, revitalizované chodníky z prírodných materiálov, vyhliadkové mólo nad zvernicou i opravená žabia fontána. Financie na revitalizáciu parku získala radnica z európskych fondov. "Mesto sa na prácach podieľa päťpercentným spolufinancovaním," doplnil Hattas.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2019
Krajské osvetové stredisko vydáva knihu o tradičných detských hrách
Enci, benci, na kamenci... je názov novej publikácie, ktorú vydáva Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre. Monografia Agáty Krausovej a kolektívu autorov sa venuje tradičným detským hrám Nitrianskeho kraja.
viac
01.12.2021
Nitra po piatich mesiacoch ukončila rekonštrukciu Kráľovskej cesty
Mesto Nitra ukončilo rekonštrukciu Kráľovskej cesty, ktorá vedie pamiatkovou rezerváciou na hradnom kopci. Celkové náklady na obnovu viac ako 170 metrov dlhého dláždeného úseku dosiahli sumu 240 000 eur.
viac
25.01.2023
V Starom parku sa naplno rozbehli práce na jeho revitalizácii
V nitrianskom mestskom Starom parku sa naplno začala jeho obnova. Zhotoviteľ si prevzal stavenisko ešte koncom minulého roka. Po jeho oplotení sa v posledných dňoch začali búracie práce a aj úprava zelene.
viac
27.10.2023
Revitalizácia Starého parku v Nitre má byť ukončená do konca roka
V Starom parku pod Nitrianskym hradom pokračujú práce na rozsiahlej revitalizácii. Ako uviedla radnica, projekt za viac ako 5,7 milióna eur má byť ukončený do konca roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %