Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.04.2021 12:40

Obnosené šatstvo môžu obyvatelia Žarnovice opäť odovzdať v zberných kontajneroch


Zberné nádoby na oblečenie. Snímka zdroj: (zarnovica.sk).


Mesto Žarnovica po troch mesiacoch opäť zavádza zber obnoseného šatstva a textílií. Zberné kontajnery sú umiestnené v areáli mestského trhoviska, informuje samospráva na svojej webovej stránke.


V Žarnovici bol zber šatstva a textílií dočasne prerušený v januári tohto roka po tom, ako spoločnosť, ktorá zber zabezpečovala, odviezla zberné nádoby z kontajnerových stojísk. „Podľa vyjadrenia kompetentných spoločnosť skončila zber z dôvodu zlej ekonomickej situácie,“ vysvetlila vtedy zástupkyňa primátora mesta Alena Kazimírová.      

Mesto okamžite oslovilo inú spoločnosť zaoberajúcu sa zberom obnoseného šatstva, v súčasnosti sú už zberné kontajnery obyvateľom k dispozícii v areáli mestského trhoviska. Šatstvo a textílie je možné do kontajnerov odovzdávať vždy v pondelok, utorok, štvrtok a piatok v čase od 6.00 do 14.00 h.      

Samospráva pripomína, že do určených kontajnerov patrí len čisté, nepoškodené, ďalej použiteľné oblečenie zabalené vo vreciach. Odovzdávať je možné aj obuv, kabelky a bytový textil. Šatstvo i textílie budú ďalej použité na účely charity.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2017
Obyvatelia Tatier budú môcť opäť darovať obnosené šatstvo a nepotrebný textil
Mestskí policajti vo Vysokých Tatrách po roku opäť organizujú zbierku obnoseného šatstva a nepotrebného textilu pre charitu. Zástupca náčelníka tamojšej Mestskej polície (MsP) Jozef Štefaňák informoval, že jedným z cieľov zbierky je zamedziť vyberaniu kontajnerov, po ktorom ostáva neporiadok.
viac
18.01.2021
V meste už rozmiestnili nádoby na rozložiteľný kuchynský odpad
Pri bytových domoch v Liptovskom Hrádku v piatok pribudli hnedé nádoby na biologicky rozložiteľný kuchynský odpad. Umiestniť ich tam dala samospráva.
viac
08.02.2021
Zber kuchynského bioodpadu si Trnavčania osvojili už v začiatku
Zber kuchynského bioodpadu sa v Trnave ujal hneď na začiatku do tej miery, že mesto od februára zvýšilo frekvenciu jeho odvozu z dvoch na tri razy do týždňa. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
16.06.2021
Žilina rozdala kompostéry aj štartovacie balíčky na kuchynský bioodpad
Žilinčania v bytových domoch a panelákoch môžu umiestniť vytriedený kuchynský bioodpad do 100 špeciálnych kontajnerov. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka vyzbierali obyvatelia od rozmiestnenia kontajnerov na začiatku tohto roka približne 225 ton kuchynského bioodpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %