Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
31.05.2023 08:25

Obec vrátila takmer 1,2-miliónovú dotáciu na dobudovanie kanalizácie


Ilustračná snímka: (tasr).


Obec Bátka v okrese Rimavská Sobota nevyčerpá takmer 1,2-miliónovú dotáciu, ktorú získala na dobudovanie kanalizácie. Samospráva sa obávala, že projekt nestihne zrealizovať v stanovenom termíne. Uviedol to starosta obce Peter Hencz.


Dotáciu z eurofondov vo výške 1 170 000 eur získala obec Bátka na druhú etapu kanalizácie, projekt bolo potrebné zrealizovať do konca novembra. Vysúťažený dodávateľ však požiadal o navýšenie ceny a samospráva sa obávala, že pre následnú kontrolu nebudú práce včas ukončené. Požiadala preto o zrušenie zmluvy o poskytnutí financií.

"Všetko musí prejsť schvaľovaním zo strany riadiaceho orgánu. Aj keby bolo navýšenie schválené, na uskutočnenie realizácie by už dosť času neostalo," skonštatoval starosta s tým, že práce boli naplánované na sedem až osem mesiacov.

V Bátke v rámci projektu počítali s dobudovaním približne 1600 metrov kanalizácie, ktorá by do siete zapojila vyše 300 obyvateľov. Na kanalizáciu by tak bola napojená takmer celá obec. Na realizáciu projektu sa bude samospráva snažiť získať finančné prostriedky opätovne v novom programovom období. "Projektovú dokumentáciu máme, takže bude potrebné už len aktualizovať rozpočet," dodal Hencz.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Nitra potrebuje na dobudovanie kanalizácie deväť miliónov eur
Podľa slov technicko-investičného riaditeľa Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti (ZaVS), a.s., Štefana Štefeka chýba kanalizácia predovšetkým v mestských častiach Zobor, Horné a Dolné Krškany, v Mlynárciach, na Kyneku, v časti Šúdol a na Sadovej ulici na Chrenovej.
viac
16.05.2019
P. Pellegrini: Vláda prijme národný plán na dobudovanie vodovodov a kanalizácií
Vláda v blízkom období predloží a schváli národný plán dobudovania vodovodov a kanalizácií na území Slovenskej republiky. Po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v Trebišove to oznámil premiér Peter Pellegrini.
viac
17.02.2021
Nitra pripravuje výstavbu kanalizácie na troch uliciach
Mesto Nitra sa uchádza o dotáciu 400 000 eur na výstavbu kanalizácie. Z nenávratného finančného príspevku z Environmentálneho fondu má byť postavená kanalizácia na troch uliciach.
viac
13.12.2022
Obec získala na dobudovanie kanalizácie dotáciu 2,1 milióna eur
Obec Širkovce v okrese Rimavská Sobota získala na dobudovanie kanalizácie z európskych zdrojov 2,1 milióna eur. Ako uviedol starosta obce Nándor Kisfaludi, vďaka dotácii budú môcť kanalizáciou vybaviť celú obec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %