Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.04.2019 01:10

Obec Dúbravy postaví zariadenie sociálnych služieb s kapacitou 40 osôb


Ilustračná snímka - letecký záber na obec Dúbravy


Zariadenie sociálnych služieb pre seniorov a ľudí so zdravotným postihnutím s kapacitou 40 osôb chce vybudovať do dvoch rokov obec Dúbravy v okrese Detva. Domov chcú postaviť v susedstve obecného úradu z pôžičky od Štátneho fondu rozvoja bývania. Náklady sú v projekte vyčíslené asi na 900-tis. eur.


"Momentálne pripravujeme žiadosť na ŠFRB. Potom ju ešte musí schváliť obecné zastupiteľstvo. Časť nákladov na inžinierske siete by sme chceli získať z envirofondu, časť doplatíme z vlastných peňazí," povedala TASR starostka Dúbrav Elena Grňová. "Počítame, že zariadenie si po dobudovaní na seba zarobí a v budúcnosti už nebudeme musieť platiť žiadne náklady," dodala.       

Okrem samotného zariadenia s izbami pre klientov, jedálňou a spoločenských priestorov, počítajú aj s kuchyňou, ktorá bude slúžiť pre klientov domova, ale aj ako vývarovňa pre dôchodcov z obce. Dedina má totiž asi 940 obyvateľov, z toho značná časť je už dnes v seniorskom veku.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2019
Vo Veľkom Šariši začali s výstavbou zariadenia sociálnych služieb pre seniorov
Bude mať kapacitu 40 ľudí, prácu v ňom nájde 20 zamestnancov a jeho otvorenie je naplánované v januári 2021. Stavba bude stáť takmer milión eur. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
16.01.2021
Župa distribuuje ochranné prostriedky do zariadení sociálnych služieb
Trnavský samosprávny kraj v týchto dňoch distribuuje ochranné prostriedky do župných, obecných, mestských a neverejných zariadení sociálnych služieb. Státisíce kusov materiálu sú postupne prerozdeľované medzi 108 poskytovateľov sociálnych služieb v celom kraji.
viac
03.01.2022
Krompachy plánujú zriadiť komunitné zariadenie pre seniorov s bývaním
Primátorka Iveta Rušinová uviedla, že o financie na jeho vybudovanie sa uchádzajú v rámci aktuálnej výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Mestskí poslanci schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok.
viac
07.10.2022
Zariadenie sociálnych služieb v Bijacovciach má byť dokončené v roku 2024
Prešovský samosprávny kraj (PSK) sa pustil do prestavby nepoužívaného internátu Strednej odbornej školy lesníckej v Bijacovciach v okrese Levoča. Jeho objekt zrekonštruuje na nové pobytové zariadenie sociálnych služieb pre pacientov s Alzheimerovou, Parkinsonovou chorobou a demenciou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %