Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
11.10.2024 01:10

Obce v okrese L. Mikuláš budú predkladať týždenné hlásenie o výskyte medveďa


Snímka zdroj: Teraz.sk


Všetky obce na území okresu Liptovský Mikuláš budú tamojšiemu okresnému úradu (OÚ) predkladať týždenné hlásenie o prípadnom výskyte medveďa hnedého. Po štvrtkovom zasadnutí krízového štábu na OÚ v Liptovskom Mikuláši to pre TASR uviedol jeho prednosta Jakub Haluška.


Doplnil, že naďalej platí mimoriadna situácia pre celý okres, ktorá sa týka všetkých samospráv. "Obce nám budú zasielať na týždennej báze hlásenie o tom, či sa u nich vyskytujú medvede, alebo nie, v akých lokalitách ich evidujú, koľko kusov sa tam vyskytuje a podobne," konkretizoval Haluška s tým, že témou sa krízový štáb bude zaoberať v pravidelných časových intervaloch.         

Mimoriadnu situáciu v súvislosti s výskytom synantropného medveďa vyhlásil OÚ Liptovský Mikuláš v sobotu (5. 10.). Išlo o reakciu na tragický incident pri obci Hybe, kde stret s medveďom neprežil starší muž.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2018
Nové samostatné združenie má zrýchliť realizáciu akčného plánu
V medzisviatočnom období sa prvýkrát stretli zakladajúci členovia novozaloženého záujmového združenia právnických osôb - Centrum podpory regionálneho rozvoja okresu Kežmarok.
viac
30.12.2020
Liptovské mestá a obce podpísali memorandum o príprave stratégie rozvoja
Predstavitelia Ružomberka, Liptovského Mikuláša a okolitých obcí podpísali v utorok Memorandum o príprave Integrovanej územnej Stratégie mestského rozvoja Ružomberok-Liptovský Mikuláš. Informoval o tom hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo.
viac
19.05.2022
Výskyt medveďov na Podpoľaní považuje ZMOS za mimoriadne vážnu situáciu
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) považuje výskyt medveďa hnedého medzi ľudskými obydliami na Podpoľaní za mimoriadne vážnu situáciu. Uviedol to ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák s tým, že informácie majú z prostredia dotknutých obcí.
viac
03.01.2024
J. Blcháč: Tento rok budeme v L. Mikuláši pokračovať v rozvoji cykloinfraštruktú
V Liptovskom Mikuláši budú tento rok pokračovať v rozvoji mestskej cyklistickej infraštruktúry. Pre TASR to potvrdil primátor mesta Ján Blcháč.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %