Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
03.01.2024 10:55

J. Blcháč: Tento rok budeme v L. Mikuláši pokračovať v rozvoji cykloinfraštruktú


Ján Blcháč, primátor mesta Liptovský Mikuláš


V Liptovskom Mikuláši budú tento rok pokračovať v rozvoji mestskej cyklistickej infraštruktúry. Pre TASR to potvrdil primátor mesta Ján Blcháč.


"Premostíme riečku Smrečianku, cyklochodník potiahneme až ku kostolu v Okoličnom. Následne budeme pokračovať smerom na Liptovský Hrádok," priblížil primátor.         

Rok 2023 zhodnotil Blcháč ako náročný, napriek tomu podľa jeho slov úspešne rozbehli rozsiahlu rekonštrukciu miestnych komunikácií. Spustili tiež znovuzatvorenie skládky tuhého komunálneho odpadu vo Veternej Porube. "Našli sme financovanie i dodávateľa a veríme, že sa to čoskoro podarí dokončiť," skonštatoval.         

V meste vlani začali s rekonštrukciou futbalového štadióna, čoskoro ho chcú odovzdať do užívania. "Dokončíme štadión a budeme sa venovať celej športovej infraštruktúre, ktorú mesto vlastní," ubezpečil Blcháč. Dodal, že chcú vytvárať dobré podmienky na rozvoj športovania, a to predovšetkým pre mládež.         

Okrem toho v meste plánujú v tomto roku dokončiť projekty, ktoré rozbehli vlani. Zmodernizujú aj budovu mestských Verejnoprospešných služieb. Financie na to získali z plánu obnovy.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Nesrovnal: Mesto venuje Milión pre Bratislavu
Bratislave sa podarilo v tomto roku uzavrieť veľké projekty. Keďže hlavné mesto dobre hospodárilo, z ušetrených peňazí sa rozhodlo rozbehnúť projekt „Milión pre Bratislavu“. Peniaze sú určené pre rozvojové projekty mesta, ktoré zlepšia život Bratislavčanom.
viac
03.12.2018
Zvolení poslanci a primátor J. Blcháč zložili sľuby
Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč (Smer-SD, SNS, Národná koalícia) sa v pondelok na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) ujal funkcie spolu s 24 zvolenými poslancami.
viac
28.05.2019
Matúša Sukeľa a jeho výkon na MS v ľadovom hokeji ocenil primátor Ján Blcháč
Cenu primátora si hokejový útočník Matúš Sukeľ odniesol z primátorskej kancelárie za vynikajúcu reprezentáciu mesta po absolvovaní tohtoročného seniorského svetového šampionátu, ktorý bol Sukeľovou premiérou.
viac
05.11.2022
Obdobie provizórií v Liptovskom Mikuláši sa končí
Znovuzvolený primátor by mal mať v zastupiteľstve väčšinu, obdobie provizórií sa končí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %