Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
01.04.2021 08:00

Nový komunitný plán má zvýšiť kvalitu života znevýhodnených


Ilustračná snímka: (tasr).


Nový Komunitný plán sociálnych služieb mesta Liptovský Mikuláš na roky 2021 až 2025 bude zameraný na zvyšovanie kvality života znevýhodnených obyvateľov.


Radnica spolu s odborníkmi už finišuje s jeho prípravou, na dokumente pracovali od novembra minulého roka.

„V nadchádzajúcom päťročnom období budú našou prioritou seniori, ľudia so zdravotným hendikepom, rodiny s deťmi, mládež v ohrození, Rómovia či obyvatelia bez prístrešia. Komunitný plán bude obsahovať súhrnné informácie o sociálnych službách a plánoch ich rozvoja v našom meste, stanoví ciele, priority a potreby cieľových skupín obyvateľov,” zhrnula Erika Sabaková zo sociálneho odboru radnice.

Do tvorby plánu sa prostredníctvom dotazníka elektronicky alebo písomne mohli na základe viacerých výziev zapojiť všetci obyvatelia Liptovského Mikuláša.

„Spracovaný dokument zverejníme a verejnosť ho bude môcť pripomienkovať. Následne pôjde v júni na schválenie do mestského zastupiteľstva,” dodala Sabaková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
25.05.2020
Budúci rok by v Liptovskom Mikuláši mali začať stavať atletický štadión
Nový štvordráhový atletický štadión majú na budúci rok začať stavať v Liptovskom Mikuláši. Športovisko vyrastie na Nábreží Aurela Stodolu, na výstavbu prispel aj Slovenský atletický zväz (SAZ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
12.04.2022
V Liptovskom Mikuláši otvorili ďalšiu časť mestskej cyklotrasy
Mestská cyklotrasa v Liptovskom Mikuláši je od pondelka o kilometer dlhšia. Novootvorený úsek prepája mesto s časťou Liptovská Ondrašová. Verejnosť sa navyše prevezie cez doposiaľ nedostupný lužný les.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %