Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
08.03.2021 08:00

Nová kniha zachytáva Liptovský Mikuláš na fotografiách


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Liptovský Mikuláš a jeho okolie na fotografiách zachytáva nová publikácia. Kniha vznikla v spolupráci s mestom, tamojším informačným centrom a mestským Múzeom Janka Kráľa. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


V knihe sú zobrazené historické centrum aj mestské časti Liptovského Mikuláša, ktoré boli kedysi samostatnými obcami. „Publikácia obsahuje zábery z mesta a okolia a texty v slovenčine aj angličtine. Tematicky neopustila kataster nášho mesta. Pri fotkách sa nachádzajú QR kódy, v ktorých sú ukryté GPS súradnice pre lepšiu orientáciu,” konkretizovala Čapčíková.

Publikácia Svieži Liptovský Mikuláš vyšla v edícii Moderná kniha, ktorá fotograficky dokumentuje slovenské mestá. Je dostupná aj cez výdajné miesto v informačnom centre na Námestí mieru.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2018
Nová prekládková stanica odpadu v Okoličnom
Na zbernom dvore v mestskej časti Liptovského Mikuláša Okoličné vybudovali počas niekoľkých mesiacov prekládkovú stanicu odpadu, ktorá je jednou z najmodernejších na Slovensku. Jej prevádzku spustia dnes - 22. augusta.
viac
09.10.2020
Fotopublikácia predstaví Považskú Bystricu a jej okolie z vtáčej perspektívy
Podporiť rozvoj domáceho cestovného ruchu a predstaviť krásy Považskej Bystrice a jej okolia z vtáčej perspektívy je hlavným cieľom pripravovanej fotopublikácie Považská Bystrica a okolie z neba.
viac
24.03.2021
Vojnový cintorín na Háji Nicovô začali renovovať
Na vojnovom cintoríne Háj Nicovô v Liptovskom Mikuláši sa tento týždeň začali stavebné práce. Obnovou prejdú hrobové miesta aj zelená pláň cintorína, na ktorom sú pochovaní príslušníci 1. československého armádneho zboru.
viac
25.06.2021
PSK získal druhé miesto v národnej súťaži o naj propagačný materiál
Prešovský samosprávny kraj uspel v celoslovenskej prestížnej súťaži o najkrajšiu knihu a propagačný materiál o Slovensku za rok 2020. So svojou brožovanou publikáciou Sestry Prešovského kraja, ktorá vznikla k rovnomennému projektu v spolupráci s fotografom Jánom Štovkom, kraj získal druhé miesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %