Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.03.2021 08:00

Nová kniha zachytáva Liptovský Mikuláš na fotografiách


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Liptovský Mikuláš a jeho okolie na fotografiách zachytáva nová publikácia. Kniha vznikla v spolupráci s mestom, tamojším informačným centrom a mestským Múzeom Janka Kráľa. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.


V knihe sú zobrazené historické centrum aj mestské časti Liptovského Mikuláša, ktoré boli kedysi samostatnými obcami. „Publikácia obsahuje zábery z mesta a okolia a texty v slovenčine aj angličtine. Tematicky neopustila kataster nášho mesta. Pri fotkách sa nachádzajú QR kódy, v ktorých sú ukryté GPS súradnice pre lepšiu orientáciu,” konkretizovala Čapčíková.

Publikácia Svieži Liptovský Mikuláš vyšla v edícii Moderná kniha, ktorá fotograficky dokumentuje slovenské mestá. Je dostupná aj cez výdajné miesto v informačnom centre na Námestí mieru.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2018
Nová prekládková stanica odpadu v Okoličnom
Na zbernom dvore v mestskej časti Liptovského Mikuláša Okoličné vybudovali počas niekoľkých mesiacov prekládkovú stanicu odpadu, ktorá je jednou z najmodernejších na Slovensku. Jej prevádzku spustia dnes - 22. augusta.
viac
09.03.2020
Múzeum predstavilo publikáciu Prvá svetová vojna a Záhorie
Záhorské múzeum v Skalici predstavilo verejnosti publikáciu Prvá svetová vojna a Záhorie - Pamätníky obetiam v regióne, ktorú vydalo múzeum v rámci projektu pri príležitosti 100. výročia ukončenia prvej svetovej vojny. Informovala o tom riaditeľka múzea Viera Drahošová.
viac
09.10.2020
Fotopublikácia predstaví Považskú Bystricu a jej okolie z vtáčej perspektívy
Podporiť rozvoj domáceho cestovného ruchu a predstaviť krásy Považskej Bystrice a jej okolia z vtáčej perspektívy je hlavným cieľom pripravovanej fotopublikácie Považská Bystrica a okolie z neba.
viac
24.03.2021
Vojnový cintorín na Háji Nicovô začali renovovať
Na vojnovom cintoríne Háj Nicovô v Liptovskom Mikuláši sa tento týždeň začali stavebné práce. Obnovou prejdú hrobové miesta aj zelená pláň cintorína, na ktorom sú pochovaní príslušníci 1. československého armádneho zboru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %