Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.07.2019 12:15

Nominuj osobnosti na Ocenenia BSK


Ilustračná snímka (bsk)


Príležitosť nominovať výnimočné osobnosti z Bratislavského kraja, ktoré prispeli k jeho spoločenskému a ekonomickému rozvoju a dobrej reprezentácii doma či v zahraničí, je tu aj tento rok.


Ocenenia Samuela Zocha organizuje Bratislavský samosprávny kraj každoročne a to od roku 2003. Za ten čas ocenil už cez stovku laureátov. Navrhnúť kandidáta na udelenie ocenenia môžete do 31. augusta 2019.

„Ak poznáte alebo máte vo svojom okolí niekoho, koho považujete za výnimočného človeka alebo za človeka, ktorý významným spôsobom prispel k obohateniu nášho kraja a k jeho rozvoju v školstve, kultúre, športe, vo vede alebo v inej oblasti, neváhajte a povedzte nám o ňom. Jednoducho navrhnite svojho naj kandidáta na ocenenie,“ vyzval predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Bratislavský samosprávny kraj každoročne na slávnostnom galavečere udeľuje ocenenia v kategóriách Výročná cena Samuela Zocha, Čestné občianstvo BSK a Pamätný list predsedu BSK.

Výročná cena Samuela Zocha, ktorá je najvyšším ocenením Bratislavského samosprávneho kraja, je udeľovaná fyzickým alebo právnickým osobám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o spoločenský a ekonomický rozvoj Bratislavského samosprávneho kraja a života jeho občanov, obohatili ľudské poznanie, dosiahli vynikajúce výsledky v niektorej z ľudskej činnosti, svojou prácou a postojmi prispeli k jeho reprezentácii doma i v zahraničí. Vo výnimočných prípadoch môže byť cena udelená aj zahraničným občanom. Od minulého roku pribudla nová kategória a to Historická osobnosť regiónu. Ide o osobnosti, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o rozvoj nášho regiónu, zvýšenie kvality života jeho občanov alebo ho úspešne reprezentujú. Ako prvému ju župa in memoriam udelila slovenskému hudobnému skladateľovi, pedagógovi a hudobnému teoretikovi Eugenovi Suchoňovi.

Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja môžu byť udelené osobám, ako aj organizáciám. Návrhy na ocenenia môže podávať obyvateľ Bratislavského kraja, občianske združenie či iná organizácia so sídlom v Bratislavskom kraji, a to do 31. augusta 2019. Súčasťou nominácie musí byť aj súhlas nominovaného a jeho stručný životopis alebo ekvivalentný záznam aktivít a úspechov v prípade nominovanej organizácie. Prihlasovací formulár a bližšie informácie nájdete na https://bratislavskykraj.sk/ocenenia-samuela-zocha/

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2018
Ocenia osobnosti a produkty cestovného ruchu Prešovského kraja 2017
Ocenenia za prínos v rozličných oblastiach cestovného ruchu v Prešovskom kraji budú udelené štyrom osobnostiam. Odborná porota tiež vybrala tri NAJ produkty roku 2017, ktoré prispeli k rastu návštevnosti a propagácii kraja.
viac
21.01.2020
Hlasujte za osobnosť Bratislavského kraja
BSK každoročne udeľuje ocenenia osobnostiam, ktoré významným spôsobom podporili rozvoj regiónu alebo pomáhajú občanom v kraji. Od roku 2003 ocenil už vyše stovku laureátov. Tento rok k nim pribudne ďalších 31 a jedna historická osobnosť. Po prvý raz môžu hlasovať aj obyvatelia župy.
viac
19.02.2020
Poznáme osobnosti Bratislavského kraja
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) každoročne udeľuje ocenenia osobnostiam, ktoré významným spôsobom podporili rozvoj regiónu alebo pomáhajú občanom v kraji. Od roku 2003 ocenil už vyše stovku laureátov. Tento rok k nim pribudlo ďalších 31 a jedna historická osobnosť.
viac
15.01.2021
Verejnosť môže pripomienkovať stratégiu hospodárskeho a sociálneho rozvoja BSK
Rastúca urbanizácia, zvyšujúci sa vek obyvateľov, zhoršujúca sa dopravná situácia, či nedostatok v miest v školách, škôlkach i zariadeniach sociálnych služieb, alebo nedostatok lekárov. Aj na tieto témy reaguje pripravovaná stratégia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %