Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.01.2020 05:50

Hlasujte za osobnosť Bratislavského kraja


Snímka zdroj: (BSK)


BSK každoročne udeľuje ocenenia osobnostiam, ktoré významným spôsobom podporili rozvoj regiónu alebo pomáhajú občanom v kraji. Od roku 2003 ocenil už vyše stovku laureátov. Tento rok k nim pribudne ďalších 31 a jedna historická osobnosť. Po prvý raz môžu hlasovať aj obyvatelia župy.


„V kraji je veľa významných ľudí, ktorí svojou prácou i nápadmi prispievajú k spoločenskému i ekonomickému rozvoju regiónu a k jeho dobrej prezentácii doma aj v zahraničí. V aktuálnom ročníku sme dostali 36 návrhov, ktoré posúdila výberová komisia. Ich návrhy nakoniec schválili župní poslanci,“ povedal Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

Ocenenia Samuela Zocha sa uskutočnia už po sedemnásty raz. Laureátom budú udelené Výročné ceny Samuela Zocha, Pamätné listy predsedu a po druhý raz kraj udelí aj titul historická osobnosť. Medzi ocenenými sú osobnosti z oblasti školstva, zdravotníctva, kultúry, regionálneho rozvoja, sociálnych služieb, športu a cestovného ruchu.

Titul Historická osobnosť regiónu, ktorú navrhol bratislavský župan, bude in memoriam udelená  legendárnemu česko-slovenskému hokejovému brankárovi a trénerovi Vladimírovi Dzurillovi, jednému z najväčších brankárov hokejovej histórie. Dnes by mal 78 rokov.

Po prvý raz sa do hlasovania za osobnosť kraja môže zapojiť aj verejnosť. Hlasovať možno na stránke Bratislavskykraj.sk do 9. februára. Zoznam ocenených osobností aj hlasovací formulár sú zverejnené tu: https://bratislavskykraj.sk/cena-verejnosti/

Ďalšie informácie nájdete tu: https://bratislavskykraj.sk/ocenenia-bsk/

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční 13. februára 2020 v Divadle Aréna.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2017
Mesto Žilina ocenilo významné osobnosti za rok 2016
Na mestskej radnici si z rúk primátora Igora Chomu prevzali ocenenia osobnosti mesta Žilina za rok 2016. Vedenie mesta si chce aj takýmto spôsobom uctiť svojich občanov, ktorí pôsobia v Žiline alebo nejakým spôsobom zviditeľnili Žilinu vo svete.
viac
11.07.2019
Nominuj osobnosti na Ocenenia BSK
Príležitosť nominovať výnimočné osobnosti z Bratislavského kraja, ktoré prispeli k jeho spoločenskému a ekonomickému rozvoju a dobrej reprezentácii doma či v zahraničí, je tu aj tento rok.
viac
22.09.2020
Nominujte osobnosti kraja! Čas máte do 15. októbra 2020
Bratislavský samosprávny kraj, ktorý každoročne udeľuje Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), predĺžil termín predkladania nominácií. Výnimočné osobnosti kraja je možné navrhovať až do 15. októbra 2020.
viac
20.05.2021
Zahlasujete v ankete za osobnosť Bratislavského kraja
Obyvatelia kraja môžu už po druhý raz zvoliť laureáta Ceny verejnosti v rámci Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja. Vyberať môžu medzi 32 významnými osobnosťami z oblasti kultúry, športu, vzdelávania, zdravotníctva či sociálnej starostlivosti. Hlasuje sa elektronicky a to do 15. júna 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %