Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
13.01.2023 09:30

Nitra pripravuje projekt predĺženia pešej zóny


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nitra pripravuje projekt predĺženia pešej zóny. Radnica už vyhlásila verejné obstarávanie na dodávateľa prác. Lehota na predkladanie ponúk je do 30. januára.


Ako sa uvádza vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, predpokladaná hodnota zákazky je vyše 270 000 eur. Cieľom projektu je revitalizácia priestranstva v centre Nitry, pri objekte Orbis. Okrem rekonštrukcie chodníka tam chce mesto vysadiť stromy a umiestniť drobný mobiliár. "Cieľom riešenia sadovníckych úprav je vytvorenie estetickej a funkčnej líniovej zelene a kvalitného verejného priestoru," uvádza sa v popise zákazky.

Po ukončení projektu bude revitalizovanú zónu oddeľovať od Štefánikovej triedy líniová zeleň tvorená hruškami. "Ide okrasný kultivar s atraktívnym kvitnutím a okrasnými nejedlými plodmi. Alejová výsadba bude zároveň doplnená o cyklotrasu. Na zrekonštruované spevnené plochy budú osadené parkové lavičky a stojany na bicykle," konštatuje sa v projekte.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.03.2020
V Prievidzi chcú zrekonštruovať pešiu zónu na sídlisku Kopanice
Prievidzská samospráva chce zabezpečiť rekonštrukciu pešej zóny na Ulici K. Novackého na sídlisku Kopanice. V priestore pred predajňou potravín a zdravotným strediskom pribudne nová dlažba, zóna pre deti či zeleň.
viac
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
30.12.2020
Nitra bude pri predĺžení pešej zóny spolupracovať s STU
Mesto Nitra bude pri plánovanom predĺžení svojej pešej zóny spolupracovať s odborníkmi zo Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave. Mestskí poslanci už na svojom decembrovom rokovaní schválili podpis spoločného memoranda.
viac
07.06.2021
Nitra pripravuje rekonštrukciu Hollého ulice
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Hollého ulice, ktorá je jednou zo spojníc centra mesta s najväčším nitrianskym sídliskom Klokočina a mestskou časťou Čermáň. Frekventovaná dopravná tepna by mala podľa magistrátu prejsť aj podstatnou modernizáciou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %