Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
02.06.2021 08:25

Newsletter ZMOS k detským ihriskám


Ilustračná snímka: (nitrianskepravno.sk).


Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti aktuálny newsletter, v ktorom sa sústredilo na problematiku detských ihrísk.


Združenie miest a obcí Slovenska nevidelo reálny prínos v zákone o detských ihriskách. Zameranie tejto legislatívy a jej prínos boli skutočne diskutabilné, a to vzhľadom k reálnym povinnostiam vlastníkov a správcov detských ihrísk starať sa o bezpečnosť všetkých hracích prvkov, ktorá platila aj pred touto legislatívou.

Napokon, Združenie miest a obcí Slovenska realizovalo na reprezentatívnej vzorke štatutárnych predstaviteľov miest a obcí prieskum, z ktorého vo vzťahu k detským ihriskám vyplynulo, že 79,5 % samospráv má na území mesta/obce verejné detské ihriská, pieskoviská a športoviská.

Do pozornosti zároveň dávame odpovede na ďalšiu, mimoriadne dôležitú otázku: Ak máte na území mesta/obce verejné detské ihriská, pieskoviská a športoviská, kto ich spravuje? a) obec vo vlastnej réžii 94, 5 %, b) organizácia zriadená mestom/obcou 4, 7 %, c) zmluvný partner na základe verejného obstarávania 0, 9 %. Tento prieskum bol realizovaný ešte pred prijatím medzičasom zrušeného zákona, čo znásobuje zodpovednosť za prevádzku aj bezpečnosť.

V aktuálnom vydaní newslettera Včasná intervencia sme sa sústredili na to, čo v konečnom dôsledku znamená zrušenie tohto zákona v praxi. Newsletter je k dispozícii TU 

Doposiaľ spracované metodické materiály v rámci Včasnej intervencie ZMOS sú k dispozícii TU 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2020
ZMOS adresoval principiálne pripomienky k zmenám v bytovej legislatíve
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo rezortu dopravy konkrétne pripomienky, ktoré sledujú zlepšenie podpory výstavby nájomných bytov aj sociálnych zariadení.
viac
19.04.2021
ZMOS skúma problematiku stavebnej agendy
Združenie miest a obcí Slovenska dnes začalo reprezentatívny prieskum zameraný na problematiku stavebnej agendy v samosprávach, ktorá je vo výraznej miere formovaná stavebným zákonom.
viac
22.07.2021
ZMOS uplatnil 170 pripomienok k stavebnej legislatíve
Združenie miest a obcí Slovenska uplatnilo 170 pripomienok k návrhu stavebnej legislatívy, ktorý bol nanovo zaradený na medzirezortného pripomienkového konania.
viac
29.12.2021
ZMOS: Reprezentatívne prieskumy prinášajú úžitok
Združenie miest a obcí Slovenska počas končiaceho roka zrealizovalo 7 reprezentatívnych prieskumov. Ukazuje sa, že dáta získané prieskumami pomáhajú kvantifikovať postoje samospráv a naznačujú východiská pre mnohé problémy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %