Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
27.03.2023 10:35

Námestie od utorka ožije veľkonočnými trhmi, zvykmi a tradíciami


Ilustračná snímka: (tasr).


Od utorka Banská Bystrica ožije veľkonočnou atmosférou. Na Námestí SNP sa 28. marca začínajú príležitostné trhy, ktoré potrvajú do 5. apríla a kultúrny program pripomenie kresťanské i pohanské zvyky a tradície spájajúce sa s Veľkou nocou.


"Príležitostný trh je neodmysliteľnou súčasťou veľkonočného námestia. Pestrú ponuku remeselných výrobkov budú tvoriť kraslice, prútené korbáče, kvetinové ikebany, výrobky z včelieho vosku, medovníky, med a mnoho iného. Labužníci si môžu pochutnať na rôznych pekárenských či cukrárenských výrobkoch, langošoch, chlebových posúchoch či trdelníkoch a medovine. Predajné stánky budú k dispozícii každý deň v čase od 9.00 do 19.00 h," informovala vedúca oddelenia kultúry magistrátu Jana Očenášová.

V kultúrnom programe, ktorý tvorí dvanásť podujatí, nebudú chýbať ľudové spevy a tance, vynášanie Moreny i rozprávky. Vystúpia detské folklórne súbory, žiaci základných škôl a Základnej umeleckej školy J. Cikkera. Pre obyvateľov a návštevníkov mesta pripravia tvorivé dielne, na ktorých si môžu vyrobiť kašírované vajíčka a vlastný korbáč.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.04.2019
Veľkonočné trhy sa začínajú 10. apríla, ponúknu kraslice i folklór
Veľkonočné trhy na banskobystrickom Námestí SNP sa začnú 10. apríla a obyvatelia mesta pod Urpínom i jeho návštevníci sa opäť môžu tešiť na širokú ponuku tradičných výrobkov s veľkonočnou tematikou, ale aj chutné jedlá a nápoje.
viac
05.04.2022
Veľkonočné trhy sa po dvoch rokoch pandémie opäť vrátili na námestie
Po dvoch rokoch od pandémie nového koronavírusu sa na banskobystrické námestie vracajú tradičné veľkonočné trhy. Návštevníci si ich užijú od 5. do 13. apríla.
viac
16.11.2022
Do mesta sa po dvoch rokoch vrátia tradičné vianočné trhy
Do Banskej Bystrice sa po dvoch rokoch vrátia vianočné trhy v rozsahu, ako ich obyvatelia mesta poznajú z obdobia pred pandémiou nového koronavírusu.
viac
31.03.2023
Župné trhy sa začnú v B. Bystrici, postupne budú v siedmich mestách kraja
Po úspešnom pilotnom ročníku pokračuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v tradícii organizovania Župných trhov aj v tomto roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %