Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
10.10.2024 02:10

Nadácia BVS vyhlasuje grantový program Zelený región pre MŠ a ZŠ


Nadácia BVS - ilustračný banner


Nadácia Bratislavskej vodárenskej spoločnosti vyhlasuje grantový program Zelený región 2024, ktorý podporí najmä materské a základné školy v rámci územného pôsobenia BVS pri aktivitách zameraných na vytváranie, obnovu alebo oživenie ekologicky hodnotných lokalít zapojením detí a mládeže.


Žiadosti o grant je možné podávať do 15. novembra. Požiadať oň môžu MŠ a ZŠ v rámci územného pôsobenia BVS, mimovládne organizácie, komunitné centrá a centrá voľného času. TASR o tom informoval vedúci odboru marketingu a komunikácie BVS Matúš Stračiak.         

"Projekty, ktoré zapájajú deti a mladých ľudí do ochrany životného prostredia, sú dôležitým krokom k udržateľnej budúcnosti. Veríme, že aj tento grantový program pomôže vytvoriť krajšie a zdravšie prostredie v našich komunitách. Veľmi dôležitou súčasťou takýchto aktivít je priame zapojenie detí, čo posilňuje ich povedomie a zodpovednosť v týchto témach," uviedol Stračiak.         

Celkový rozpočet grantového programu je 4000 eur, pričom jednotlivé projekty zamerané na výsadbu vhodných druhov zelene, čistenie verejných priestranstiev, ako aj vodných tokov a plôch môžu získať až 400 eur.

Podrobné informácie o podmienkach a formulár na podanie žiadosti sú dostupné na webovej stránke Nadácie BVS.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
12.11.2020
Program Spoločne pre región opäť podporí projekty na východe
Grantový program Spoločne pre región opäť rozdelí 13 000 eur na podporu verejnoprospešných komunitných projektov na východnom Slovensku. V poradí 14. ročník programu otvárajú Karpatská nadácia a košická hutnícka spoločnosť.
viac
17.12.2021
Nová iniciatíva Sadíme budúcnosť spúšťa prvé kolo na získanie grantov
Nový program nadácie Ekopolis ponúka pokrytie nákladov na výsadbu, starostlivosť o stromy, odborný dohľad a zafinancuje i potrebný materiál, náradie alebo dopravu.
viac
09.05.2024
Grantový program ponúka 100-tis. eur na projekty na ochranu klímy
Grantovú výzvu na zmiernenie klimatickej zmeny vyhlásila Nadácia VSE v spolupráci s Nadáciou E.ON. O granty sa môžu uchádzať najmä mimovládne a neziskové organizácie, samospráva či školy. Celková suma je 100-tis. eur, pričom na jeden projekt možno žiadať maximálne 10-tis. eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %