Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
07.03.2018 10:33

Na zbernom dvore v Piešťanoch pribudne kompostáreň


Snímka zdroj: Piešťanský týždeň


Mesto Piešťany získalo z operačného programu Kvalita životného prostredia nenávratný finančný príspevok vo výške 1,707 milióna eur, aby mohlo zriadiť mestskú kompostáreň. Na realizáciu stavby vynaloží ešte z vlastných prostriedkov 85-tis. eur.


Nové zariadenie na zhodnocovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu vyrastie do konca roka v areáli zberného dvora.       

Kapacita zariadenia bude 4800 ton biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu za rok a produkcia kompostu z tohto objemu bude približne na úrovni 2880 ton. Informovala o tom hovorkyňa radnice Eva Bereczová. "V súčasnosti prebieha posudzovanie procesu verejného obstarávania na stavebné práce s tým, že predpoklad začatia stavebných prác je apríl 2018. Predmetom projektu je aj nákup technológie, potrebnej k prevádzke," uviedla.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2017
Petržalka odvezie nadrozmerný odpad opäť bezplatne
Deväťdesiat veľkokapacitných kontajnerov rozmiestni opäť petržalská samospráva bezplatne na rôznych miestach podľa naplánovaného harmonogramu. Kontajnery sú určené na nadrozmerný odpad ako sú veľké kusy nábytku, stoly, stoličky, matrace.
viac
20.11.2020
V Piešťanoch otvorili novú kompostáreň s kapacitou 4800 ton
Až 4800 ton biologicky rozložiteľného odpadu dokáže spracovať za rok nová kompostáreň v Piešťanoch. Spracovanie v nej bude, ako informoval referent pre komunikáciu piešťanskej radnice Martin Ričány, prebiehať v polouzavretom systéme aeróbnym procesom.
viac
08.07.2021
Na zberný dvor a kompostáreň získala Gemerská Poloma viac ako milión eur
Viac ako jeden milión eur získala prostredníctvom dotácií obec Gemerská Poloma v okrese Rožňava na vybudovanie zberného dvora a kompostárne. Ako priblížila starostka obce Lillian Bronďošová, ukončenie oboch projektov samospráva očakáva v priebehu budúceho roka.
viac
14.01.2023
Mesto Štúrovo vybuduje novú kompostáreň a zrekonštruuje zberný dvor
Mesto Štúrovo v tomto roku pripravuje realizáciu dvoch environmentálne zameraných projektov. Radnica na ne získala štátnu dotáciu vo výške takmer 3,5 milióna eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia, informoval magistrát.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %