Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
14.01.2023 03:05

Mesto Štúrovo vybuduje novú kompostáreň a zrekonštruuje zberný dvor


Ilustračná snímka: TASR


Mesto Štúrovo v tomto roku pripravuje realizáciu dvoch environmentálne zameraných projektov. Radnica na ne získala štátnu dotáciu vo výške takmer 3,5 milióna eur z Operačného programu Kvalita životného prostredia, informoval magistrát.


Na vybudovanie mestskej kompostárne získala samospráva 3,1 milióna eur. Cieľom projektu je zhodnotenie biologicky rozložiteľného odpadu a kuchynského bioodpadu. Financie budú použité na stavebné práce a kúpu technologických zariadení. Stavebné práce sa začnú na jar.       

Ďalších 311.000 eur získala radnica na rekonštrukciu zberného dvora spoločnosti Technické služby mesta Štúrovo. Spoločnosť nakúpi nové kontajnery a manipulačnú techniku, zároveň aj vo svojom areáli obnoví spevnenú plochu a verejné osvetlenie.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2017
Petržalka odvezie nadrozmerný odpad opäť bezplatne
Deväťdesiat veľkokapacitných kontajnerov rozmiestni opäť petržalská samospráva bezplatne na rôznych miestach podľa naplánovaného harmonogramu. Kontajnery sú určené na nadrozmerný odpad ako sú veľké kusy nábytku, stoly, stoličky, matrace.
viac
07.03.2018
Na zbernom dvore v Piešťanoch pribudne kompostáreň
Mesto Piešťany získalo z operačného programu Kvalita životného prostredia nenávratný finančný príspevok vo výške 1,707 milióna eur, aby mohlo zriadiť mestskú kompostáreň. Na realizáciu stavby vynaloží ešte z vlastných prostriedkov 85-tis. eur.
viac
18.01.2019
Zemianske Kostoľany chcú vybudovať zberný dvor, reagujú tak i na legislatívu
Systém zberu vyseparovaných zložiek komunálneho odpadu v Zemianskych Kostoľanoch v okrese Prievidza sa má zlepšiť. Miestna samospráva to chce dosiahnuť vybudovaním zberného dvora.
viac
08.07.2021
Na zberný dvor a kompostáreň získala Gemerská Poloma viac ako milión eur
Viac ako jeden milión eur získala prostredníctvom dotácií obec Gemerská Poloma v okrese Rožňava na vybudovanie zberného dvora a kompostárne. Ako priblížila starostka obce Lillian Bronďošová, ukončenie oboch projektov samospráva očakáva v priebehu budúceho roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %