Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.05.2022 11:00

Na Záhorí sa počas víkendu uskutoční viacero zaujímavých podujatí


Ilustračný plagát


Popri otvorení turistickej sezóny v kráľovskom meste Skalica, ktoré je spojené s tradičným podujatím Trdlofest, je na Záhorí na výber počas víkendu (21. a 22. 5.) viacero ďalších akcií.


Podujatia s historickým podtónom sa odohrajú pri Lozorne a na hrade Branč pri Senici. "V gazdovskej dedinke Abeland budú pre návštevníkov v rámci stredovekého dňa pripravené šermiarske vystúpenia, množstvo historických hier, ale aj dobová hudba. Kto má odvahu, môže sa pre zmenu na hrade Branč uchádzať o pohár vojvodu Ctibora, kde sa súťaží v tradičnej lukostreľbe," uviedol výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.       

Netradičná udalosť je pripravená v obci Kúty v okrese Senica. "Podujatie pod názvom Slávnostní otvorení Stodouy 1820 zakončí šesť rokov trvajúce sťahovanie historickej stodoly. Súčasťou budú vystúpenia folklórnych a hudobných zoskupení, ale aj ochutnávka vín," uviedol člen občianskeho združenia Pjekné Mjestečko, ktoré sťahovanie realizovalo, Filip Húšťava.       

Pre záujemcov o históriu ponúka Záhorské múzeum v Skalici Deň otvorených dverí. Okrem viacerých sprievodných podujatí odprezentuje múzeum vo výstavnom priestore panelovú výstavu o histórii k 650. výročiu povýšenia Skalice na slobodné kráľovské mesto.       

Do Baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne zavítajú v sobotu hasiči v rámci Púte hasičov. Zraz jednotiek bude na námestí o 13.00 h a nasledovať bude slávnostný sprievod a svätá omša.       

Kultúrny program je pripravený v sobotu večer v dome kultúry v Senici. "Spevácky zbor mesta Senica Cantilena sa predstaví pri príležitosti 50. výročia osláv vzniku tohto umeleckého telesa. Súčasťou bude aj krst publikácie s názvom 50 rokov Cantileny," informoval primátor mesta Senice Martin Džačovský.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2018
TTSK podporí cyklotrasy na Záhorí sumou 81 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) podporil samosprávy v okresoch Senica a Skalica celkovou sumou 81 000 eur na obstaranie projektovej dokumentácie pre vznik nových cyklochodníkov v dĺžke približne 24 kilometrov. Informovala o tom riaditeľka odboru financií TTSK Anna Mierna.
viac
18.10.2021
V Holíči predstavili koncepciu rozvoja cestovného ruchu
Mesto Holíč usporiadalo v spolupráci s partnerským rakúskym mestom Hollabrunn a strategickým partnerom Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Záhorie konferenciu, na ktorej bola predstavená koncepcia rozvoja cestovného ruchu pre územie Záhoria či nové logo, ktoré prezentuje región.
viac
17.12.2021
KSK v roku 2022 podporí podujatia turistického ruchu sumou 300 000 eur
Košický samosprávny kraj (KSK) podporí sumou 300 000 eur podujatia, ktoré v budúcom roku skvalitnia cestovný ruch. Výzvu v rámci dotačného programu Terra Incognita vyhlásil KSK s krajskou organizáciou cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
viac
21.06.2022
OOCR Záhorie zvýšila za dva roky rozpočet zo 130 000 na 250 000 eur
Rozpočet Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie sa podarilo zvýšiť oproti roku 2020 zo 130 000 na 250 000 eur. Informoval o tom predseda predstavenstva OOCR Zdenko Čambal na zasadnutí členov organizácie, ktoré sa uskutočnilo v Skalici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %