Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
16.03.2024 02:15

Na východe Slovenska by mohla vzniknúť nová vojenská nemocnica


Ilustračná snímka, zdroj: UVN.sk


Na východe Slovenska by mohla vzniknúť nová vojenská nemocnica. MO SR pre TASR potvrdilo, že plánuje zo svojho rozpočtu preinvestovať prostriedky aj do zdravotníckej infraštruktúry. Možnosť novej nemocnice na východe Slovenska avizoval premiér Robert Fico v rozhovore pre denník Štandard.


Na východe Slovenska by mohla vzniknúť nová vojenská nemocnica. Ministerstvo obrany (MO) SR pre TASR potvrdilo, že plánuje zo svojho rozpočtu preinvestovať prostriedky aj do zdravotníckej infraštruktúry. Možnosť novej nemocnice na východe Slovenska avizoval premiér a líder Smeru-SD Robert Fico v rozhovore pre denník Štandard.        

"MO SR plánuje z rozpočtu kapitoly rezortu preinvestovať prostriedky aj do zdravotníckej infraštruktúry - pravdepodobne by išlo o investíciu do nemocnice na východe Slovenska, kde takéto vojenské zdravotnícke zariadenie momentálne chýba," uviedli z komunikačného oddelenia rezortu pre TASR.         

V súčasnosti sa preverujú všetky dostupné možnosti. "Ak bude vo veci aktualizačný moment, budeme o tom verejnosť informovať," dodalo ministerstvo.         

O zámere novej nemocnice informoval predseda vlády. "Jednu veľkú, koncovú nemocnicu chceme postaviť na východnom Slovensku. Máme úplne jasno, odkadiaľ zdroje, kto to bude robiť a ako to bude celé vyzerať," povedal v rozhovore pre denník Štandard.         

Ministerstvo zdravotníctva pre TASR reagovalo, že o avizovaných investíciách do zdravotníctva bude informovať až po ich komplexnom prerokovaní so všetkými relevantnými partnermi.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2020
Na Slovensku vzniklo Národné superpočítačové centrum
Na Slovensku vzniklo v druhej polovici novembra Národné superpočítačové centrum. Zastrešovať bude HPC (High Performance Computing) aktivity vrátane posilňovania týchto kompetencií v úzkej spolupráci s Národným kompetenčným centrom pre HPC.
viac
16.07.2021
Vzniká Národné kompetenčné centrum pre sociálne inovácie
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny ako gestor čerpania financií z Európskeho sociálneho fondu (ESF) spúšťa projekt pre založenie Kompetenčných centier pre sociálne inovácie.
viac
02.08.2021
Rezort školstva: vznikla expertná skupina pre duševné zdravie
Venujte pozornosť duševnému zdraviu. Táto výzva nebola nikdy taká aktuálna ako práve v dobe pandémie a v období po nej.
viac
01.06.2022
Na Slovensku vznikol Zväz odpadového priemyslu
Na Slovensku v stredu vznikol Zväz odpadového priemyslu (ZOP). Novovzniknutá profesijná organizácia má deväť zakladajúcich členov pôsobiacich v oblasti spracovania odpadov a s tým súvisiaceho poradenstva, školstva a samospráv. Generálnym riaditeľom ZOP sa stal Ján Chovanec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %