Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
13.05.2023 10:55

Na vstup do múzeí a galérií v B. Bystrici a Zvolene postačí jedna vstupenka


Horehronské múzeum v Brezne.


Na Noc múzeí a galérií, ktorá bude v sobotu (13. mája), sa pripravuje aj päť múzeí a galéria v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja.


Ako v piatok na sociálnej sieti informoval BBSK, návštevníkov Stredoslovenského múzea a Stredoslovenskej galérie v Banskej Bystrici, Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote, Pohronského múzea v Novej Bani, Horehronského múzea v Brezne a Novohradského múzea a galérie v Lučenci čakajú prehliadky so sprievodcom aj zábavné s poučením, workshopy, premietania i živé vystúpenia.         

"Na návštevu múzeí a galérií v mestách Banská Bystrica a Zvolen postačí jedna vstupenka. Prostredníctvom spoločnej vstupenky, pričom deti do šiestich rokov a ZŤP majú vstup zdarma, návštevníci získajú vstup do siedmich múzeí, galérií, na Hodinovú vežu, no najmä na množstvo jedinečných podujatí, ktoré sú pre nich pripravené v oboch mestách," uvádza kraj.         

Vstupenka zároveň platí ako lístok na bezplatnú MHD v oboch mestách v čase od 16.00 h do polnoci pri spiatočnej ceste z múzea alebo galérie. Návštevníci sa navyše medzi oboma mestami môžu prepraviť dobovým vlakom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2019
BSK: Noc múzeí a galérií 2019
V sobotu 18. mája 2019 sa múzeá a galérie v Európe opäť otvoria návštevníkom s pestrou programovou ponukou v netradičnom čase. Už po pätnásty raz v histórii podujatia patrí tretia májová sobota Noci múzeí a galérií.
viac
25.05.2021
BBSK prichádza s výnimočným MÚZPAS-om
Do štyroch múzeí a jednej galérie v Banskej Bystrici a okolí sa počas tejto sezóny dostanú návštevníci za zvýhodnenú cenu a prostredníctvom jedinej vstupenky. Atraktívny MÚZPAS pripravil Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) v spolupráci s OOCR Stredné Slovensko a Mestom Banská Bystrica.
viac
13.05.2023
Noc múzeí a galérií 2023 vo Fiľakove
V sobotu 13. mája sa môžu záujemcovia tešiť na nočné prehliadky Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea, ktoré sa uskutočnia v rámci tohtoročnej Noci múzeí a galérií. Večerný program zaháji o 18. hodine vernisáž výstavy nazvanej Krajiny svetla v galérii Mestského vlastivedného múzea.
viac
13.05.2023
Noc múzeí a galérií aj v organizáciách PSK
Do 19. ročníka medzinárodného podujatia Noc múzeí a galérií sa zapájajú aj kultúrne organizácie Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Pre návštevníkov si v sobotu 13. mája pripravili bohatý program už počas popoludnia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %