Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
23.09.2024 12:10

Na veľtrhu Gaudeamus sa predstaví 249 vzdelávacích inštitúcií z 12 krajín


Snímka zdroj: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre


Komplexné informácie, poradenstvo a podporu pri výbere vysokoškolského štúdia ponúkne záujemcom o štúdium Európsky veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2024.


Veľtrh sa uskutoční na nitrianskom výstavisku Agrokomplex v dňoch 24. a 25. septembra, informovala Pavlína Hyprová zo spoločnosti MP-Soft, organizátora veľtrhu.         

Zastúpenie na veľtrhu bude mať 249 univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií. Študenti si budú môcť vybrať z viac ako 5000 študijných odborov. Okrem tuzemských budú na veľtrhu zastúpené aj univerzity a vysoké školy z 12 krajín.         

Najvýznamnejším sprievodným programom bude 20 prednášok vystavujúcich škôl. Ich témou budú podmienky prijímacieho konania a štúdia v akademickom roku 2025/2026 aj informácie zo zákulisia štúdia priamo od študentov a absolventov vysokých škôl. Záujemcovia o štúdium budú mať k dispozícii testovacie centrum a poradenský servis, urobiť si môžu elektronický test študijných typov.         

Pre študentov zaujímajúcich sa o štúdium v zahraničí budú otvorené stánky poradenských inštitúcií pre vysokoškolské štúdium v zahraničí. Tie pomôžu s celým procesom od výberu vhodnej školy, cez splnenie podmienok prijímacieho konania až po organizáciu cesty a ubytovania.         

Gaudeamus je najväčšia séria veľtrhov vzdelávania v Slovenskej a Českej republike. Každoročne ich navštívi vyše 55.000 návštevníkov, ktorí sa stretnú s viac ako 450 vystavovateľmi z celého sveta.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.06.2016
Trofej muflóna zo zvernice Mrázov je druhou najsilnejšou trofejou na svete
Najlepšie poľovnícke trofeje zo Slovenska i zahraničia, poľovnícku kultúru, históriu a tradície predstavuje poľovnícka výstava Poľovníctvo a príroda, ktorá potrvá do nedele 12. júna na nitrianskom výstavisku.
viac
25.01.2017
Nitrianske fašiangy ponúknu jarmok, dobré jedlo a kultúrny program
Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú aj tohto roku súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na Svätoplukovom námestí v sobotu 25. februára. Už o 10. hodine začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska.
viac
03.10.2018
Veľtrh Gaudeamus navštívilo takmer 6000 študentov stredných škôl
Takmer 6000 študentov stredných škôl využilo možnosť získať komplexné informácie, poradenstvo a podporu pri voľbe pomaturitného štúdia počas šiesteho ročníka európskeho veľtrhu pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra 2018.
viac
16.02.2019
Príďte sa zabaviť na Nitrianske fašiangy
Fašiangy sú obdobie od Troch kráľov až do polnoci pred škaredou – Popolcovou stredou. V tomto roku pripadá Popolcová streda na 6. marca. Po tomto dátume nasleduje 40-dňový pôst, ktorý trvá do Veľkého piatku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %