Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
14.09.2023 01:10

Na UMB v B. Bystrici vznikne nová fakulta telesnej výchovy, športu a zdravia


Snímka zdroj: Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici bude od 1. januára budúceho roka pôsobiť nová fakulta telesnej výchovy, športu a zdravia. Vznikne rozdelením Filozofickej fakulty UMB.


Pre TASR to v stredu uviedla vedúca referátu marketingovej komunikácie univerzity Dana Straková. Ako vysvetlila, pôvodná katedra telesnej výchovy a športu sa transformuje na samostatnú fakultu a zvyšok filozofickej bude naďalej fungovať pod pôvodným názvom.         

"Táto organizačná zmena nebude mať žiadny vplyv na študentov ani zamestnancov oboch fakúlt. Naopak, veríme, že vznikom samostatnej fakulty dôjde k posilneniu pozície UMB vo vzdelávaní, vedeckovýskumnej činnosti, ako aj širšej spolupráce v oblasti športu," konštatovala Straková.         

UMB má doteraz šesť fakúlt - ekonomickú, pedagogickú, právnickú, filozofickú, fakultu politických vied a medzinárodných vzťahov, ako aj fakultu prírodných vied. Univerzitu aktuálne navštevuje takmer 6300 študentov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2017
Začína celonárodná kampaň Vyzvi srdce k pohybu
V poradí už 7. ročník celonárodnej kampane na zvýšenie pohybovej aktivity dospelej populácie pod tradičným názvom Vyzvi srdce k pohybu odštartuje dnes 20. marca 2017.
viac
23.10.2017
Zimný štadión v Banskej Bystrici bude opäť dejiskom netradičného podujatia
Už túto stredu sa uskutoční športovo-kultúrne podujatie organizované pod záštitou rektora Univerzity Mateja Bela doc. Ing. Vladimíra Hiadlovského, PhD., v spolupráci s univerzitným hokejovým tímom UMB Hockey Team a Radou študentov mesta Banská Bystrica – Zo školy na zimák.
viac
28.05.2019
Zrekonštruovaný internát ŠD na Tajovského ulici v Banskej Bystrici je otvorený
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici patrí medzi vzorové univerzity v oblasti čerpania účelovej dotácie a plne využila finančné prostriedky vlády na rekonštrukciu internátov.
viac
29.05.2019
Katedra už 55 rokov formuje budúcnosť cestovného ruchu
Katedra cestovného ruchu na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici už 55 rokov vzdeláva mladých ľudí, ktorí sa podieľajú na rozvoji cestovného ruchu na Slovensku aj v zahraničí. Je najstaršou a najprestížnejšou univerzitnou školou so zameraním na cestovný ruch na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %