Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
23.09.2024 05:10

Európsky týždeň športu prinesie i súťaž medzi najväčšími sídliskami


Ilustračný výrez programového plagátu


V Banskej Bystrici sa v pondelok začína Európsky týždeň športu, v rámci ktorého budú v rôznych športových aktivitách súťažiť škôlkari, školáci, zamestnanci materských škôl i samotní obyvatelia.


Na Štadióne SNP sa uskutoční aj bežecký súboj medzi obyvateľmi dvoch najväčších banskobystrických sídlisk. TASR o tom informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.         

Európsky týždeň športu sa v Banskej Bystrici koná už po desiaty raz. Do aktuálneho ročníka sa zapojilo desať materských škôl, ktoré pre deti pripravili rôzne pohybové aktivity či športové hry a súťaže. Žiaci zapojených základných škôl zas budú môcť absolvovať bežecké štafety, turnaje i prednášky zamerané na zdravý životný štýl.         

Bežecká súťaž je v rámci plánovaných aktivít pripravená aj pre širokú verejnosť. "V stredu (25. 9.) vypukne na Atletickom štadióne SNP o 15.00 h Bežecké povstanie, kde budú medzi sebou súperiť dve najväčšie mestské časti Sásová a Fončorda v dĺžke odbehnutých metrov, respektíve kilometrov. Každý účastník, ktorý príde, si vyberie sídlisko, ktoré chce podporiť. Zapojiť sa môže každý bez ohľadu na vek," priblížil primátor Ján Nosko s tým, že pripravený bude aj sprievodný program.         

Do Európskeho týždňa športu sa zapájajú aj zamestnanci materských škôl, ktorí si svoje sily zmerajú vo štvrtok (26. 9.) v Pedagogickom raketlone. V športovom školskom areáli na Radvanskej ulici sa zas bude konať 18. ročník žiackej chodeckej ligy, v piatok (27. 9.) sa uskutoční aj tradičná plavecká štafeta žiakov prvého a druhého stupňa základných škôl.         

Záver série športových podujatí bude patriť milovníkom behu a psov. V sobotu (28. 9.) a v nedeľu (29. 9.) sa uskutočnia preteky v dogtrekkingu a canicrosse. Štartovať sa bude na Suchom vrchu, pre účastníkov sú pripravené trasy rôznych dĺžok a náročnosti v prostredí Kremnických vrchov.         

"Počas celého týždňa sa budú môcť do Európskeho týždňa športu zapojiť aj zamestnanci mestského úradu prostredníctvom krokomerovej výzvy. V rámci nej budú odmenení jednotlivci s najvyšším počtom krokov za jeden deň, ale aj za celý týždeň," dodala Marhefková.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2018
Národné športové centrum chce opäť priviesť Slovákov k pohybu
Motivovať ľudí k pohybu a zdravému životnému štýlu, to je hlavný cieľ Európskeho týždňa športu, ktorý bude na Slovensku a v ďalších 37 krajinách Európy od 23. do 30. septembra.
viac
18.11.2018
V pondelok štartuje Európsky týždeň boja proti drogám
Poukázať na nebezpečenstvo spojené s užívaním alkoholických nápojov najmä u mladistvých, sú zamerané aktivity slovenského verejného zdravotníctva počas Európskeho týždňa boja proti drogám vyhláseného z iniciatívy EÚ, ktorý oficiálne štartuje v pondelok (19. novembra 2018).
viac
12.09.2020
V ETM bude dopravná karta zadarmo, kraj podporí aj cestovanie za kultúrou
Banskobystrický samosprávny kraj sa od 16. do 22. septembra zapojí do Európskeho týždňa mobility 2020. V rámci neho pripravil viacero aktivít, ktoré podporia využívanie alternatívnych druhov dopravy, zameria sa tiež na kultúru a stredoškolákov.
viac
10.11.2021
RÚVZ BB sa zapája do Európskeho týždňa boja proti drogám
V roku 1998 v Grécku Európska komisia prvýkrát vyhlásila Európsky týždeň boja proti drogám, ktorý si každoročne pripomínajú všetky členské štáty EÚ. Aj preto sa vždy 3. novembrový týždeň nesie v duchu boja proti drogám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %