Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.01.2018 07:15

Na rozvoj regiónu získalo MAS Záhorie 1,6 milióna eur


Snímka zdroj: (maszahorie.eu).


Od novembra 2017 má na základe rozhodnutia Pôdohospodárskej platobnej agentúry združenie 20 obcí z okresu Senica štatút Miestnej akčnej skupiny (MAS) Záhorie. Združenie začne čoskoro realizovať viacero miestnych rozvojových projektov s rozpočtom 1,6 milióna eur.


MAS Záhorie má v súčasnosti 41 členov. Súčasťou je 20 obcí, z toho dve mestá Šaštín-Stráže a Senica. Zvyšných 21 členov tvoria zástupcovia neverejného sektora, občianske združenia, cirkev a podnikatelia.

„Cieľom občianskeho združenia MAS Záhorie je všestranná podpora rozvoja územia zameraná na zlepšovanie kvality života, posilnenie ekonomického prostredia, zhodnocovanie prírodného a kultúrneho dedičstva v kontexte s rozvojom cestovného ruchu, športových a rekreačných aktivít,” priblížil hlavné ciele združenia jeho predseda Pavol Kuba. Doplnil, že sa budú snažiť vytvárať podmienky na širokú spoluprácu pri obnove a rozvoji regiónu a propagácii obnovy vidieka.

V súčasnosti sa MAS Záhorie pripravuje na vyhlásenie viacerých výziev. „Pre obce sa pripravuje výzva na zlepšenie infraštruktúry, ktorá bude vyhlásená v závere prvého polroka 2018. Výzva na investície do rekreačnej infraštruktúry by mala byť vyhlásená v letných mesiacoch. Podpora zakladania nových a inovatívnych podnikov a na investície do poľnohospodárskych podnikov bude súčasťou výziev, ktoré MAS Záhorie zverejní do konca tohto roka,” spresnil predseda združenia.

Uchádzačom o prerozdelenie financií musí byť oprávnený prijímateľ, ktorý je definovaný v rámci jednotlivých opatrení. „Nemusí byť členom MAS Záhorie, ale musí mať sídlo alebo prevádzku na území MAS Záhorie,” doplnil Kuba.

Do MAS sa spájajú obce, ktoré majú spoločný, minimálne jeden kataster, každá skupina musí mať v správe aspoň 10 000 obyvateľov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2017
Odborníci o rozvoji vidieka
Bratislavský samosprávny kraj a Regionálna anténa Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Bratislavský kraj zorganizovali v poradí tretiu Konferenciu rozvoja vidieka Bratislavského kraja 2017. Bola určená najmä pre prijímateľov z oblasti vidieka a konala sa 23. novembra v hoteli na Seneckých jazerách.
viac
03.01.2018
Nové samostatné združenie má zrýchliť realizáciu akčného plánu
V medzisviatočnom období sa prvýkrát stretli zakladajúci členovia novozaloženého záujmového združenia právnických osôb - Centrum podpory regionálneho rozvoja okresu Kežmarok.
viac
16.01.2018
Štatút MAS získalo v TSK dvakrát viac združení
Do regiónov v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) by tak vďaka MAS- kám (Miestnym akčným skupinám) malo prúdiť väčšie množstvo financií z eurofondov.
viac
23.01.2018
Na rozvoj územia získala MAS Žiar viac ako 1,3 milióna eur
Občianske združenie Žiar získalo po desiatich rokoch svojho pôsobenia štatút miestnej akčnej skupiny (MAS). Na rozvoj územia s prihliadnutím na tvorbu pracovných miest, rozvoj podnikania, cestovného ruchu, ale i rozvoj verejnej infraštruktúry prerozdelí MAS 1 330 098,11 eura.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %