Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
24.04.2023 02:25

Na post predsedu ZMOS je osem kandidátov


Logo ZMOS.


O post predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), ktorého budú voliť na májovom sneme (23. - 24. 5.), sa uchádza osem kandidátov. Informovala o tom poverená ústredná riaditeľka kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková.


"Kandidatúru troch primátorov a piatich starostov schválili členovia Rady ZMOS na minulotýždňovom rokovaní, ktorí sa zaoberali prípravou nadchádzajúceho snemu," priblížila Špačeková. Upozornila, že kandidátov navrhli regionálne združenia miest a obcí, ktoré sa konali od začiatku roka.

Kandidovať bude súčasný šéf združenia a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, takisto súčasný podpredseda združenia a primátor Partizánskeho Jozef Božik. Trojicu kandidátov z radov primátorov uzatvára šéf samosprávy Novej Dubnice Peter Marušinec. O post sa uchádza tiež starosta obce Ratkovce Martin Červenka, starosta obce Nižný Hrušov Ján Fenčák, starosta obce Zborov nad Bystricou Juraj Hlavatý, starostka obce Spišské Tomášovce Zuzana Nebusová a starosta obce Oravská Polhora Michal Strnál.

"Navrhnutí kandidáti na pozíciu predsedu súhlasili s kandidatúrou s výnimkou ďalšieho kandidáta, súčasného prvého podpredsedu združenia a starostu obce Košeca Radomíra Brtáňa, ktorý sa kandidatúry vzdal," dodala Špačeková.

Na 34. sneme združenia budú okrem predsedu voliť aj členov kontrolnej komisie na najbližšie volebné obdobie.

ZMOS zastupuje 62 regionálnych združení miest a obcí a 2788 obcí - 95 percent miestnych územných samospráv Slovenska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.09.2018
Ocenenie spolupráce medzi ZMOS a SMO ČR pri príležitosti 100. výročia vzniku ČSR
Mimoriadny snem nášho partnerského združenia Svazu měst a obcí České republiky nebol len o aktuálnych témach českých miest a obcí, ale aj o ocenení spolupráce medzi našimi partnerskými združeniami.
viac
21.05.2019
ZMOS požaduje modernú samosprávu a zodpovedné riešenia
Takmer 1 300 starostov a primátorov sa zíde na rokovaní v poradí 30. snemu Združenia miest a obcí Slovenska. Dvojdňové rokovanie najvyššieho orgánu ZMOS bude zároveň prvým snemom od jesenných komunálnych volieb. Preto jeho súčasťou bude aj voľba predsedu združenia.
viac
17.02.2020
Mimoriadna schôdza parlamentu nie je systematickým riešením problémov
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s mimoriadnou schôdzou Národnej rady Slovenskej republiky konštatuje, že parlament by mal problémy, ktoré trápia obyvateľov riešiť priebežne, systematicky a s mierou poznania dopadov.
viac
24.05.2023
Za nového predsedu združenia zvolili primátora Partizánskeho J. Božika
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude v nasledujúcich štyroch rokoch viesť primátor Partizánskeho Jozef Božik.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %