Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.11.2021 08:40

Na Podbrezinách v L. Mikuláši pribudne moderné inkluzívne ihrisko


Ilustračná snímka: (tasr).


Na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny pribudne na budúci rok ekologický multifunkčný priestor s prvkami pre deti od troch do 14 rokov.


Výstavba ihriska má prispieť k revitalizácii vnútrobloku na uliciach Cédrová – Dubová. Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Ihrisko bude určené aj pre deti so špeciálnymi potrebami. "Projekt tvorí 11 prvkov, medzi nimi pieskovisko, kolotoč, hojdačka, menšia loď, fitdráha, lavičky či odpadkové koše. Nebude chýbať oddychová zóna," uviedla hovorkyňa.

Projekt je podľa Čapčíkovej v súlade s územným plánom mesta. Po vyhotovení budú projektovú dokumentáciu konzultovať s obyvateľmi priľahlých bytoviek. Výstavba by sa mala uskutočniť do augusta budúceho roka.

Na výstavbu moderného inkluzívneho detského ihriska na Podbrezinách získalo mesto financie z ministerstva práce.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2022
Na Prekážke začali stavať inkluzívne detské ihrisko
Deti v Liptovskom Hrádku budú mať nové inkluzívne ihrisko na sídlisku Prekážka. Výstavbu spustili v tomto týždni, dokončiť by ho mali do 15. decembra.
viac
20.01.2023
Nové inkluzívne detské ihrisko by malo slúžiť verejnosti od apríla
Vo vnútrobloku ulíc Čsl. armády a Bottovej v Šali vznikne nové detské inkluzívne ihrisko Rodinka. Mesto na jeho výstavbu získalo dotáciu vo výške 34 500 eur z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová.
viac
13.04.2023
Nový úsek cyklochodníka by mohli začať stavať ešte tento rok
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši plánujú rozšíriť o ďalší úsek smerom na východ. Podľa primátora mesta Jána Blcháča by ho mohli začať stavať ešte tento rok. Potvrdil to s tým, že už majú stavebné povolenie a čakajú na schválenie finančných prostriedkov.
viac
29.04.2023
Na Podbrezinách vybudovali prvé inkluzívne ihrisko v meste
Prvé inkluzívne bezbariérové ihrisko v Liptovskom Mikuláši otvorili v týchto dňoch na sídlisku Podbreziny. Informoval o tom Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta. Dodal, že priestor má spájať deti s rôznymi typmi zdravotného znevýhodnenia s tými zdravými.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %