Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
03.03.2023 02:25

Na Nitrianskom hrade sa začína turistická sezóna


Nitriansky hrad. Snímka zdroj: (tasr).


Na Nitrianskom hrade sa v týchto dňoch postupne rozbieha nová turistická sezóna. Po zimnej prestávke sa hrad opäť otvára návštevníkom.


Ako uviedla nezisková organizácia Castellum, v marci sa počas víkendov sprístupní veža katedrály i Diecézne múzeum. "V sobotu a v nedeľu budú otvorené od 10. do 17. hodiny. Sprístupnená bude, samozrejme, aj samotná katedrála," informovala nezisková organizácia.

Diecézne múzeum v areáli hradu ponúka návštevníkom dve expozície. V prvej sú faksimile úryvkov spisu O obrátení Bavorov a Korutáncov, ukážka z buly Industriae tuae, hlaholské Kyjevské listy či cyrilikou napísané Životy sv. Konštantína-Cyrila a sv. Metoda. Je tam aj verná kópia Nitrianskeho evanjelistára či Zoborských listín. V druhej časti sa nachádzajú vzácne liturgické predmety.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2017
Ľubovnianske múzeum a skanzen otvoria sezónu s viacerými novinkami
Tohtoročnú letnú sezónu v Ľubovnianskom múzeu v Starej Ľubovni, ktorého súčasťou je hrad a skanzen, otvoria programom s názvom Keď kráľ na hradnú bránu klope.
viac
22.08.2020
Nočná prehliadka na motívy Drakulu bude vyvrcholením leta na Oravskom hrade
Letná sezóna na Oravskom hrade vyvrcholí nočnou prehliadkou. Podujatie na motívy Drakulu, upíra Nosferatu, sa uskutoční na budúci piatok 28. augusta.
viac
12.11.2020
Gotický palác na hrade Ľubovňa by chceli sprístupniť už budúci rok
Ľubovnianske múzeum chce gotický palác na hrade Ľubovňa sprístupniť verejnosti už budúci rok. V súčasnosti tam realizujú konzervačné práce, odborné reštaurovanie kamenných ostení a portálov.
viac
14.03.2022
Na Nitrianskom hrade opäť otvorili vežu katedrály i Diecézne múzeum
Nitriansky hrad sa po zimnej prestávke naplno otvorí turistom. Ako informovala nezisková organizácia Castellum, od soboty bude opäť sprístupnená veža hradnej katedrály i Diecézne múzeum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %