Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
30.06.2022 08:25

Na námestí pribudol vodný bar, otvorený bude počas horúcich letných dní


Snímka zdroj: (Mesto Poprad).


Na Námestí sv. Egídia v Poprade pribudol vodný bar, samospráva tak reaguje na veľmi horúce letné dni a prináša možnosť osviežiť sa bezplatne.


Primátor mesta Anton Danko v tejto súvislosti uviedol, že práve v centre je najväčšia koncentrácia obyvateľov i návštevníkov.

Pitná voda z vodovodu je k dispozícii v stánku umiestnenom v blízkosti fontány. Bude otvorený výhradne počas horúcich letných dní od pondelka do nedele v čase od 11. do 17. hodiny. V prípade nepriaznivého počasia, čiže ochladenia alebo dažďa, bude bar zatvorený. Nápoj sa podáva iba v ekologicky bio rozlozitelnych pohároch, ktoré sú šetrné k prírode. Aj takouto formou prispieva mesto k eliminácii používania plastových jednorazových výrobkov. Radnica myslela aj na domácich miláčikov, pre nich sú taktiež pripravené misky s čerstvou vodou.

Snahou samosprávy je takto predchádzať kolapsom či iným zdravotným komplikáciám v dôsledku nedostatku tekutín v ľudskom organizme.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2017
Horúčavy trápia aj vtáctvo v mestách
Horúčavy, ktoré zasiahli Slovensko, sú záťažou nielen pre ľudí, ale aj hniezdiace vtáctvo. Ornitológovia zaznamenali mnohé dehydrované vtáky, a preto prosia ľudí o pomoc. Nedostatkom vody počas horúcich dní trpia predovšetkým druhy žijúce v meste.
viac
30.06.2017
Mikuláš počas leta zabaví domácich i návštevníkov
Letné kino, otvorené javisko, animačný program, deň pre deti, tanečná či barmanská šou. To je len stručná ochutnávka toho, čo radnica pre Mikulášanov a návštevníkov mesta pripravila počas tohtoročných letných prázdnin.
viac
16.10.2017
Prestížne ocenenie CE.ZA.AR 2017 aj pre projekt z Prievidze
Obnova časti námestia v Prievidzi s vodným prvkom získala cenu verejnosti CE.ZA.AR 2017. V hlasovaní získala najviac hlasov zo všetkých nominácií.
viac
24.07.2020
Dúbravka rozmiestnila osem vtáčích napájadiel, pomáhať môžu aj ľudia
Bratislavská Dúbravka rozmiestnila niekoľko vtáčích napájadiel, aby pomohla operencom dostať sa ľahšie k vode počas teplých letných dní. Misky na reťaziach s vtáčou plastikou sú zavesené na stromoch v ôsmich rôznych lokalitách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %